Followers

Klik sikit please

2 become 1

Daisypath Anniversary tickers

Kekasih Hati :)

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, May 26, 2015

Weekend Gateaway to PD

Morning..
semalam da upload gmbr dlm draft tapi xsempat nk taip entry.. ni cerita last weekend..

Last week hari Rabu tetibe encik husband bagi approval pegi PD setelah beberapa kali di postpone.. huhu.. sebabnya dia xnak jaga booth kt pameran ape tah dia bagi alasan nak pegi PD.. so dengan itu moh la kite ke PD.. si Isteri pulak excited la.. sebab da berapa kali ditunda kan.. majuk da abes dah.. terus survey2 hotel..target sebenar nak g avillion sebab penah stay kat sane 4 taun dulu memang best n privacy giteww... tapi sentiasa la fully booked kan.. so survey2.. hotel lain.. actually xpenah pon buka hotel deal yang bakal kitaorg duduk ni.. ttbe buka mmg menarik sangat bilik tu.. okey.. tgk bawah dl nnt Tqah cerita key..

Nak dijadikan cerita kwn blogger ade jemput kenduri Akikah anak dia kt cyber je ni. eleh..mentang skrg keje cyber asek ke cyber je kau.. dlm hati cm nak g PD terus.. hari kejadian tu br perasan rupe-rupenya bleh tak tertinggal purse kt opis.. so memang kene pegi cyber.. boleh la singgah kenduri tu.. and pastu br la g PD.. pagi tu pon hotel called followup tnya nk checkin pukul brp.. so checkin pukul 3 je la..da alang-alang lambat kan..

Singgah amek purse lepas tu singgah kenduri.. perut kenyang gerak g PD.. da jumpa tuan rumah Nolly.. ni blog dia.. http://nloven1502.blogspot.com/ inspired birthday ritu dr blog dia la..sorry i tiru u..hahahhaa


Ok perut da kenyang moh la gerak ke PD.. ikut Sepang je.. then ikut Banting terus sampai ke PD.. tepat kul 3 sampai PD ok.. dah cek KM dari rumah xbole jamak pulak.. sbb xsampai 90KM kan.. hehee..  so Zohor kt hotel je la..

Kitaorg checkin kat Paradise Spa Hotel.. Honeymoon Suite Room rate booking.com RM370 without gst.. after GST rm 392.. btw utk booking pakai booking.com korang kene ada credit card or debit pon bleh rasanya..

ok.. tgk gambar bilik.. nice kan.. ade jakuzi dalam bilik.. untuk rate ni.. include breakfast.. jakuzi.. sauna and steambath.. maybe later dtg book bilik biase2 je sebab still bleh jakuzi dkt spa.. xde la berendam sangat dalam jakuzi ni sebab budak rayyan tu penakut.. bunga rose pon geliss...





Lepak-lepak bg Rayyan tido kejap petang tu kitaorang main kt swimming pool roof top..muka nampak sado kan? tp penakut.. menangis2 dlm kolam.. haha

malam tu makan kt medan mppd.. actually awal tu sesat barat tah mana2 map iphone bawak g.. last2 patah balik.. kul 9 br smpai kedai..huhu. order pari bakar.. udang besar 4 ekor n sekor ketam.. nasi n air.. rm90.. ok la kot.. huhuhu

balik makan tu penat gile sebab mengejar n melayan Rayyan.. tido xsedar sampai pagi.. esoknya tu g pantai dkt2 c2 je saja nk ajak rayyan main pasir.. dia ni memang penakut air.. dr jauh je tgk air laut tu..


balik sambung kt swimming pool plak..menjerit2 tp mengada je lebih.. dia da ok skit.maybe lepas ni kene expose selalu kot br dia ok


Dah checkout kul 12.. otw balik singgah beli buah naga kt area banting-sepang tu..banyak ladang buah naga kt c2.. tqah beli 6 biji rm10 je.. manis lak tu.. si rayyan ni dok tahan mata je ngntok.. alhamdulillah dia dok dlm carseat dr PD sampai nak dkt sampai rumah..


balik tu singgah cyber lagi..makan kt saba..makan nasi arab.. fuh.. amek nasik extra.. rupanya sepinggan tu pn da banyak.. siap tapau lagi.. ok la.. berbaloi2.. pastu balik rumah.. end of vacation.. pasni maybe xde dah vacation sampai tuttt.. nnt tqah update next vacation key.. muah ciked...

Tuesday, May 12, 2015

Koleksi bento Rayyan

Salam semua.. Saja nk share koleksi bento rayyan.. Sebenarnya banyak je koleksi bleh tgk di instagram #bentorayyan

Tqah masak simple2 je.. Selalu orang tnya bgn kul brp masak.. Actually dlm stgh jam je masak semua.. Plg cpt skrg bgn kul 6.30.. Kul 750 g opis 😂

Tips utk masak pagi2.. Bgn 630 kuarkan ikan rendam kejap.. Then pegi solat.. Then start masak semua.. Dlm masa sama kemas dapur.. Actually lg better prepare sume malam kan? Tp tqah blk keje mmg flat.. Penat sangat mlm.. Huhuu.. Selalu menu ulang2 je.. Weekend kalau rajin wat frozen example :  potato ball ke.. Nugget ayam.. So bleh la dijadikan finger food utk rayyan 






Friday, May 8, 2015

SAYA NAK MENANG TUDUNG INSTANT/INNER NECK NAAZNEEN FAIQA BY NEENAANUAR


Sekarang tengah trend tudung instant kan? So today nak memperkenalkan product Naazneen Faiqa by NeenaAnuar ! Tudung Instant Athifa nie sangat sesuai utk dipakai pada bila-bila masa dan ketika... Hanya 3 saat diperlukan utk sarung, betul kan soft awning nya dan kemudian adjust labuh tudungnya!

Nak pergi masjid? Nak ke pasar? Nak pergi rumah jiran? atau secara tiba-tiba ade tetamu yg datang menerpa ke rumah? Nak melakukan aktiviti santai pada hujung minggu? Atau nak pergi bercuti santai ataupun mahu melakukan aktiviti lasak? Mudah sahaja.. hanya dlm masa 3 saat anda sudah siap sedia utk melakukan apa jua aktiviti dengan tudung instant sarung Athifa ini!

Keistimewaan dan kelebihan tudung instant dari NaazneenFaiqa:-

- Tidak perlu digosok

- Material jenis high quality cotton lycra (tidak melekap, sejuk dan lembut)

- potongannya labuh menutupi dada

- membuatkan bentuk muke kelihatan lebih bujur


Buat Kak Nina.. Tqah doakan akak sentiasa dimurahkan rezeki, dikurniakan zuriat dari Allah S.W.T dan sentiasa dalam limpahan kasih Allah S.W.T dan bahagia bersama suami tersayang.

Untuk korang yang no join Giveaway ni boleh terus klick gambar di atas key!!

Gud Luck. Moga ada rezeki Tqah..aminnn

Tuesday, May 5, 2015

Rayyan dan Shemut




video

Back to routine and my latest winning

Assalamualaikum,

Lama x bersiaran.. saja nak share Tqah dak tukar project..hampir sebulan 'work from garden and home'.,. hari ni oficially masuk project baru based kt cyberjaya.. ada hikmah jugak masuk projek ni.. banyak hikmah.. and for good.. harap tahun ni ada rezeki naik pangkat..amin.. alhamdulillah.. sejak kelahiran Ahmad Rayyan ni banyak rezeki Tqah dapat.. baru-baru ni menang simple contest.. menang beg Leather Storksak Helena Stone worth RM1k++ rezeki sangat..join last minit.. pengunguman ni masa  kat kampung husband.. beg tu da selamat pakai melenjan da.. husband ckp sempat tak untuk adik2 rayyan.. hahhaa.. diaper beg ni besar..mmg muat macam-macam.. bile galas nampak style gituww.. hahhaa..



Actually banyak jugak yang Tqah menang giveaway n contest di instagram.. penah menang baju,.. cash n kosmetik FJglow.. pastu skali tu join kt facebook ltk gmbr Rayyan je pon.. menang stroller umbrella.. hehe.. Rayyan yang murah rezeki ke Tqah xsure.. hope future ade lagi rezeki nk dpt bende free... aminnn