Followers

Klik sikit please

2 become 1

Daisypath Anniversary tickers

Kekasih Hati :)

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, July 24, 2012

Tudung Nikah + Reception - UPDATE

Salam all..

todau je dapat soalan dari 2 b2b yang bukan blogger berkaitan tudung nikah.. as for me,.. my tudung nikah really simple.. cam tudung tunang gak.. beli shawl murah..then tampal lace.. but for my reception i want sumething like half moon shape.. cam butik radiusite tu..

then rancangnya untuk diy sendiri tudung ni.. actually da diy.. beli 2 warna 1 untuk nikah n 1 untuk reception.. mesti korang tanye untuk bertandang xde ke? actually untuk bertandang Cik Tqah recycle balik je baju nikah.. so x membazir kan? pakai 2 kali.. lagi pon just masjlis kesyukuran je..

so balik malam tu bentukkan bentuk half moon n gunting.. actually nak wat cm shawl.. since my mom ckp jarang.. so wat cm tudung bawal.. jahit beads cm kat bawah ni.. untuk tudung reception biar kosong je.. xde beads.. sbb nk pakai veil.. nikah xpakai veil.. tp gayakan tudung lain sikit.. nnt la kalau lepas kawen nnt review..hihi..


okie tak jahit beads atas tu? baru jahit semalam ni.. dlm masa sejam je.. ke nak rapat2 lagi?

tudung reception plak cmni je ..kosong without any beads..


2 2 tudung cutting sama.. just cara gayakan mungkin berbeza.. sebab kalau boleh nk tutup dada.. (InsyaAllah)

and actually i already buy sumething like dis (pic credit to http://faizzalshop.blogspot.com/2012/05/shawl-half-moon.html)


Rancangnya nak pakai time bertandang..so lain sikit dari nikah kan.. :)


UPDATE :
Since ramai yang google this entry.. so Tqah Share link Full Tudung Nikah Tqah kat sini.. and its open for rent... email to atieshaadriana[@]yahoo.co.uk


Gambar Tudung nikah as below :




30 comments:

  1. cantik manik2 tu..tp kalau rapat2 dgn manik yg saiz kecik sikit dari yang ada tu maybe lebih ok :))

    ReplyDelete
  2. @cik saila : tu la.. malas nk g beli manik dah..malam ni try gigih jahit bagi rapat sikit.. hihihi..

    ReplyDelete
  3. rajinnya diy...cantik..boleh lawan tudung radiusite ni :)

    ReplyDelete
  4. a'ah tqah..tmbh manik kecik or tepek swarowski stone sket..
    bg sweet ;)

    chayok2 ;)

    ReplyDelete
  5. cantik, haah, maybe kene susun btul2 manik tu.Tqah, tudung yg bawah tu macam radiusite la..linda de bli mcm tu gak dari radiusite..utk tunang nnti

    ReplyDelete
  6. @erna : hihi.. xmamu nak lawan.. xreti sgt.. tipu2 je boleh laa

    ReplyDelete
  7. @cik susu : ye eh.. haish.. malas da nk beli manik kecik tu.. huuu..

    ReplyDelete
  8. @linda : aah.. blogshop lain pon da byk jual.. tqah beli kt butik lain gak..sbb radiusite selalu sold out..

    ReplyDelete
  9. Time kite tunang hari tu pun pakai yg half moon tu
    mmg best sgt sgt
    tp kite buat veil la

    ReplyDelete
  10. saya setuju dgn saila & cik susu.. tqah jahit la rapat2 & kalo rajin lagi.. tambah pearl kecik2 pasti extra menawan.. hihi

    ReplyDelete
  11. @lya : hoho.. besh ek.. mmg nk pakai dear

    ReplyDelete
  12. @SE : okie.. will do.. cmne pon kene beli pearl kecik2 la ni eh.. huuu..

    ReplyDelete
  13. Tqah, kalau ditambah manik atau labuci tu lagi cantik .....

    ReplyDelete
  14. bia nmpk lagi kebabom!! hehehe.. mne tahu nnt blh terima tempahan pula lepas ni kan?? chayok2!!

    ReplyDelete
  15. @anakpakshaikh : hohoho.. boleh tak malas nk beli..nak pakai ape yg ade je..hihi

    ReplyDelete
  16. @SE : hahaha.. doala kababom.. jangan pelik sudah..hihihi.. nak terima tempahan cmne..busy keje..blk keje lambat.huuu

    ReplyDelete
  17. ok tu jimat belanja..2 psang pon dah ok..

    ReplyDelete
  18. nice.. wah.. kejap je jait manik.. kalau bie.. terkedek2 nak jait manik.. hehehe.. nak lip lap2.. tambah diamond tampal tu.. mesti lagi berseri.. hehe..sekadar pandangan.. :))

    ReplyDelete
  19. cantik...tp kalo nak lebeh cntik apa kata tmbah sikit beads n smaller pearls keliling big pearls tu...ehehe..

    ReplyDelete
  20. @mrs gold : yes.. jimat.. hihi

    ReplyDelete
  21. @BIE : hoho.. diamond plak.. malam td da tmbh beads kecik.. nnt cik tqah Share

    ReplyDelete
  22. @Rina Hamid : thanks you dear.. balik malam tadi i gigih jahit manik kecik lebih baju tunang.. cam ok sikit..nnt i share ea..hihi

    ReplyDelete
  23. @pelangi : mane de.. nak jimat2 je..hihi

    ReplyDelete
  24. Cantik. DIY tu menjimatkan? lagi satu rasa berbaloi baloi. hehe..good luck!

    ReplyDelete
  25. @imah : hihi.. xdela jimat.. just nak cr yang menutup dada..hihi.. jimat bile jahit beads nmpak gempakla sikit.hihi

    ReplyDelete
  26. rse besar sgt manik ats kepala tu

    ReplyDelete
  27. tudung n veil ni sekali ke asing... cantik sgt....:)

    ReplyDelete
  28. Salam..Jemput view koleksi tudung di http://rinoalytionista.blogspot.com/
    pada harga yang terendah n follow..TQ

    ReplyDelete