Followers

Klik sikit please

2 become 1

Daisypath Anniversary tickers

Kekasih Hati :)

Daisypath Anniversary tickers

Friday, February 10, 2012

Review Hantaran for Him

Hai all,

after teaser haruslah ade reviewnye kan.. walaupun tak pasti berapa ramai B2B yang membaca post ini.. tapi review jer la untuk diri sendiri.. :)

Hantaran for Him total 9.. 

1. Sireh junjung (yang tak bape junjung sebab rekaan moden) - ada kisah pasal sirih ni.. actually pagi-pagi jumaat tu da siapkan.. dengan harap daun sireh tu segar bugar.. petangnya sirih tu da menunjukkan kelayuan.. so pagi-pagi sabtu tu my sis terpaksa wat balik sireh tu.. thanks along :)



2. Buku agama - Indahnya Amalan Berdoa by Dato' Ismail Kamus - Harga buku ni around RM39.90.. kalau tak salah.. buku ni dekat Mr Lebah :)



3. Towel - Beli towel murah less than RM 20 then gulung-gulung wat cam kek.. then ikat riben.. pastu letak fabrik flower..sama cam hiasan hantaran.. cam biase.. my sis yang wat :)


4. Cupcake - beli dari groupon online RM 52 je.. harga asal 100++.. bawak balik dari KL.. dalam kete tahan mata tak tido kononnya takut rosak.. last-last tertido gak.. ade gak tercalit sikit kat tangan.. sebab cream die cair.. tahan lama gak cupcake ni sebab amek dr orang tu ari Rabu malam.. majlisnye ari Sabtu kan.. :) - sponsored by my sis :)


5. Biskut Samperit - sponsored by Mak Tam.. Mak Tam memang sellau wat biskut ni.. kire turun temurun la.. malas nak tempah suh Mak Tam wat je.. Tenkiu Maktam :)


6. Apam Polka Dot - cousin yang tolong watkan.. muat 6 bijik je dalam balang tu..hentam je la kann.. Balang tu bukan IKEA punye.. tp carrefour punye.. murah je.. RM8.90 or 7.90 kalau tak salah.. diorg tiru IKEA ke? hihi.. beli kt Carrefour Subang


7. Chocolate - beli Feraro Rocher kat Carrefour.. dah rase murah sebab promo CNY masa tu.. RM 28 kalau tak salah.. weekendnye ke Mydin.. lagi murah.. haishh.. padahal bleh je pesan ngn Gee kat Langkawi.. murah lagi.. tapi tak nak susahkan die.. ngee :)


8. Buah-buahan - Beli ari Jumaat tu.. Tema Buah-buah import.. :).. Bekas Letak Buah-buahan tu just RM 7.90.. Beli di Jusco..siap ade discount 10%


9. Kuih Tradisional - Kuih Karas - Paling lambat sampai.. sebab Mami yang tolong bawakkan dari Sik.. Haish.. sebab tu gambarnye lain sikit :) - Plastik ltk kuih karas tu RM 4 kalau tak salah.. beli di Rainbow Alor Setar.



All Hantarans DIY by me..and design by my sister cost?

Polisterin - Beli kedai bawah semua house (paling murah berbanding harga di kedah n kedai bunga Riben) - Lupe harga.. RM 3++ kot = katakanla rm 4 x 9 = RM 36
Kain Balut Polisterin - RM 2/M - 3 M = RM 6
Bunga Fabrik : 
Kain bunga Fabrik 
Kuning - RM 2/M - 1 meter = RM 2
Pink- lebihan kain balut polisterin
Button - Sebiji 20 sen - 1 dozen RM 2 - Beli kt kedai ape tah sebelah lorong sempit Alor Setar.. Paling murah penah jumpa sebab kt KL sangat mahal.. 6 bunga setiap hantaran x 9 = 36 + decoration aroud 12 pcs = 48 equals 4 dozen = RM8.. rasa nya lebih.. sebab 2nd time beli RM 10 anggaplah RM 16
Beads = lebihan baju sangat banyak.. susun dekat dawai nipis then bentukan jadi love.. dawai tu murah sangat.. RM 1 or 2 cmtu je.. banyak plak dapat..
Riben pink + kuning = beli 1 1 roll sahaja kt kedai bunga riben.. 1 roll around RM 3++.. so 2 roll katakan je RM 8
Alas Dulang Hantaran beli di Romantika Alor Setar- RM 1/ Pcs = RM 9
pencair gam beli di Mydin - RM 7.90
refill pencair tu tak ingat ade bape pcs tapi rm3.. guna banyak xabesh2 lagi :)

So total untuk Decorate Hantaran sahaja RM 88.. lihat..jika anda DIY sendiri.. ianya less than RM 100

14 comments:

  1. simple nya hantaran awl tqah...tapi cantik dan sweet...

    bunga kain tu pun cantik... :D

    suka lahhhh...

    ReplyDelete
  2. Hahahaha bantal tu rm 3.20/pcs.
    Zima beli kt situ compared to tmpat lain mmg mahal :)

    ReplyDelete
  3. @shaz : hihi.. i suke kiut2 nieh

    ReplyDelete
  4. @asfiza : thanks.. simple n perfect :)

    ReplyDelete
  5. @ziema : yer ek.. malas nk g cr resit dlm buku.. thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  6. comel lah hantaran
    pastel color sejuk mata memandang..
    cun!! :D

    ReplyDelete
  7. @suria : hehe.. tenkiu.. i loike pastel

    ReplyDelete
  8. Tqah.. sweet lah ur color.. Flower felt tu pon cantik. Lain dari yg lain tau.

    ReplyDelete
  9. @farrah : thanks dear.. i diy tau flower tuh :)

    ReplyDelete
  10. @cik Chinta : yesza..sgt jimat
    @cik fifi, : i'm lovin it too

    ReplyDelete