Followers

Klik sikit please

2 become 1

Daisypath Anniversary tickers

Kekasih Hati :)

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, August 2, 2012

Shopping barang hantaran semalam

Salam all.

tetibe mood minggu ni malas nak update blog ni..padahal banyak je mende nak dikongsikan.. mungkin disebabkan oleh mood menangkap gambar untuk diisi dalam blog ni down.. so nak taip pon down jugak..

borang nikah da almost setel.. tunggu mama collect surat kebenaran nikah (suppose collect semalam.. tapi mama lupe).. yeay.. dah nk kawen.. perasaan? fuh.. siyes tak tau ape rase.. makin dekat rasa macam banyak benda lagi tak wat,.guest book.. sume ade bahan tapi nak executenye..ya Allah.. malas gilee.. nk deco-deco tu.,.

last weekend gak kerah tenaga sendiri cat bilik pengantin.. sebab ape bakal pengantin cat sendiri? ni sume adik cik tqah punye pasal.. mama nak upah die cakap die nk wat.. tunggu bulan posa baru nak wat.. 2 hari berturut cat n touchup.. yer la.. cat kayu n simen (bilik pengantin rumah atas)... salah kepakaran cat border tingkap.. kene touchup banyak.. huu..

perabot bilik pengantin n tikar getah pon dah sampai.. amek tikar getah tengah ari kul 2.. balik bersusah payah hampar.. pastu kul 4 orang kedai perabot pasang katil n almari + meja solek.. (mama sponsor).. malam pas berbuka gerak balik KL.. siap cherry berry lagi.. huk.. sampai kl kul 2 pagi..soknye terus MC.. buruk perangai kan.. MC sbb cherry Berry laa...

maaf.. semua gambar tak amek? siyes mood nk tgkp gambar dah takde..

petang MC tu pegi mop umah.. yeay.. next week after pasang grill br nk g beli brg.. Mr Lebah tak nak beli barang sbb die tkt hilang.. sbb rumah xde pintu pagar xde grill..

okie.. berbalik kepada topik tajuk entry.. malam tadi after work da janji ngan mr lebah nak g cari barang hantaran untuk cik tqah.. sebabnye.. umi mr lebah request letak kasut 1 atas hantaran..n my fren tetibe nk sponsor sumething.. so kitaorg pikir2 nak beli ape..last2 pegi beli jam.. sebab cik tqah xboleh pakai jam yang sederhana mahal -ganas sangat..sume nak putus.. skang ni pakai jam beli kat pasar malam rm 10.. tali getah je..tahan plak.. hoho

bile kire balik hantaran mr lebah to cik tqah cm tak cukup,,. since mr lebah tak nak letak sun glass even dah beli 2 pasang 1 untuk mr lebah 1 untuk cik tqah (guna claim company utk glases..hihi-diam2 tauu) sebab umi die cakap tak payah (kenela dengar cakap) so kitaorg beli jam gantikan sunglass tu..

beli jam kat swatch.. tak sampai 200 pon sebab member yang nak sponsor tu bankin 150 je.. kene tambah sikitla.. mahal jugak jam swatch (jakun sbb xpenah beli jam mahal) then after confirm salesgirl tu cakap u tambah lagi rm 80 bleh dapat hadiah misteri.. since diorg xde discaunt kan.. then after tambah tu die suh choose hadiah misteri tu.. at the same time ade 2 orang mamat sebelah kitaorg br lepas cabut hadiah misteri tu.. die dapat jam multifuction (jenama swatch gak) worth rm 350. berbaloi kan.. then diorang bagi tips kat kitaorg bilik yang tak bergoncang n berat sikit.. and then after bayar semua buka kotak misteri tu.. tada..jam yang sama.. suke-suke.. xsampai 300 bayar dpt 2 jam.. sorang 1

promo ni ends 2 sept.. refer swatch fanpage di fb
then pegi carik tshirt untuk mr lebah.. sebab die tak nak pakai baju keje tu.. lepas tu pegi beli air milo untuk berbuka.. ade kurma fre.. makan kurma minum air pegi solat magrib.. pastu cari makan.. then hunting untuk carik kasut plak.. before tu jalan2 carik kasut masuk cotton on.. sale lagik.. beli XXX.. murahh.. hahaha.. teruk perangai.. da kumpul banyak XXX tuh.. gedik takk

then menjelajah seluruh mid valley n garden cr kasut hantaran idaman.. langsung xberkenan.. last2 masuk jusco.. sebab nak flat.. so design flat kan tak banyak.. last2 masuk jusco balik tengok wedges.. berkenan 1 yang dkt primavera.. yess.. akhirnya pencarian selesai.. murah je..xsampai 100.. mr lebah bayar..yeayy.. sebijik cam gambar bwh ni..pic credit to website primavera.. n tak sangka beli kt jusco pon dapat paper beg,..,teruja jap..



fuh.. cam wat karangan kan.. penat gak menaip ni.. balik ngan puas hati.. ni kot orang cakap rezeki orang nak kawen.. ye dak?



13 comments:

  1. wah3x..bestnya shopping brg hantaran.. siap dpt hadiah misteri lagik..rezeki bkl pengantin la katakan.. =)

    ReplyDelete
  2. @syaz : alhamdulillah.. moga makin murah rezeki..aminn

    ReplyDelete
  3. comel la ksut tqah! sy punya kasut tng dh barai dh...hahaha

    ReplyDelete
  4. @muna : jenuh mencari br berkenan kasut ni.. hihi.. mr lebah pilihkan antara 2..,yang ni sebab xnampak simple sangat

    ReplyDelete
  5. hai cik tiqah..mcm serabut je pikiran tenang2 yaa..^_^

    ReplyDelete
  6. @miszatie : hehe.. i cool je babeh

    ReplyDelete
  7. biasa kalau nak soping barang hantaran sure teruja cik tqah.
    tuh siap ada hadiah misteri..ada org sponser..sume tu rezeki nak kawen :)

    ReplyDelete
  8. @erna : alhamdulillah.. murah rezeki..hihi.. mmg syiok la.. shopping berbeg2 kot

    ReplyDelete
  9. byk btl cerita dlm entry ni..hehe :) eh,pic kasut tu saya nmpk td ms masuk primavera! :D

    ReplyDelete
  10. @cik saila : haha..tu la pasal..banyak plak nk bercerita kan.. hoho.. confirmla..sbb website die pon de kasut tu.. yg tu je plg selesa..hihi

    ReplyDelete
  11. rezeki oh rezeki ;)
    alhamdulillah..

    owh primavera dh start sales ka..?

    ReplyDelete
  12. @suria : tak sales pon..normal price..hihi

    ReplyDelete
  13. bestnye die shopping brg kawen..

    ReplyDelete