Followers

Klik sikit please

2 become 1

Daisypath Anniversary tickers

Kekasih Hati :)

Daisypath Anniversary tickers

Friday, March 15, 2013

When others concern about you!

Salam Jumaat..

tetibe tertekan mouse kat new entry..padahal tatau nak tulis ape.. then tetibe rasa nak update pasal orang.. its not tqah ni xsuke bile orang concern or over concern pasal kite.. tah ja..maybe tqah jenis xsuke org tegur sbb tqah rs tqah wat bende tu betul (perangai susah diubah)..

contoh paling ketara sejak preggy ni.. ade laa.. sekali je pon.. upload gmbr makan wendys alone kt instagram... confirm la tag to fb skali kan.. then my fren comment2.. eh.. xelok makan fast food time preggy.. baru sekali kot makan.. rasanya sepanjang 5 bulan preggy ni xsampai 5 kali pon tqah makan fast food.. yes.. tqah understand.. my fren tu bb die prob..de masalah ms dilahirkan sbb die sllu makan fastfood masa preggy.. but sbnrnye benda tu jadi ngan izin Allah jugak.. kalau Allah tetapkan.. ur baby sakit after dilahirkan dah tetap cmtu.. but betul la prevention is better than cure kan.. first trimester mmg tqah particular sangat bab makan..xsentuh fast food... minum air masak banyak2..buah banyak2.. dengar nasihat suami banyak2.. hahaha..

btw my fren punye bb tu baru je meninggal 3/3/13 ritu.. sedekah al-fatihah untuk bb die key.. sbb infection dkt tmpt pembedahan tu.. bb die sakit xde saluran hempedu.. so kene wat pembedahan untuk bypass saluran tu..mungkin dah ajal bb die meninggal..bby die meninggal umo 3 months++.. so to all m2b jaga pemakanan.. jgn over fastfood.. tp tu la tqah ckp... tqah makan xsmpai 5 kali tauu.. huhu.. kalau Allah nak duga kite mcm2 bentuk kan..

but ade pro jugak bile kite upload ape yg kite makan kt fb or instagram..coz certain bnde kite tatau kite xbole makan.. contoh ritu tqah upload gmbr tapai.mmg teringin nk makan..beli lame gk ltk dlm peti ais.. then ramai yang komen preggy xbole makan tapai.. okey. masa tu da makan sebungkus.. hahaha.. tp alhamdulillah xde pape.. call mama die ckp xde pe.. mkn sikit je pon.. bukan besar pon portion tapai tuh kan.. xble makan sebab tapai panas je.. mama memang sweet.. doala mama x tegas sgt mknn dlm pantang nnt.. hihihi..

kalau nak kasi entry best kene upload gmbr ke eh.. da lama xsnap pics.. huhuhu.. rindu nk photogedik lak.. perut besaq.. doala kurus balik pas deliver nnt.. hihi


3 comments:

  1. tulah.. ada kwn ckp 1st trimester jgn mkn seafood.. sbb ape ntah.. x ingat pula.. huhu.. kdg kan tqah, bila teringin tu, nak jugak kan? nnt masa pantang da mmg mcm2 tak bleh mkn.. hihi

    ReplyDelete
  2. FAcing same prob... Update status fb teringin mkn itu ini (since tak duduk hometown) tp ada komen baby asyik nk mkn je.... Apakah? Sabar je laaaa.... Kita nk mkn mskn mak sendiri kot...

    ReplyDelete
  3. kdg2 kan tqah kalau yg advice based experience just ambik untuk precaution kite.mcm sarah, dah degil sgt.asyik makan.last2 dah kena mcm ni.sedih taw.huhu.tp mcm mak sarah kata, takde la sampai sume tak blh mkn.cuma kena control.

    ReplyDelete