Followers

Klik sikit please

2 become 1

Daisypath Anniversary tickers

Kekasih Hati :)

Daisypath Anniversary tickers

Friday, August 12, 2011

Oh, Jatuh Chenta ngn Etude House!

Assalamualaikum bloggers,

Sihat tak hari ni? puasa tak? ~sila terharu sebab Cik Tqah concern gile ngan korang hari ni key~

btw nak cite pasal produk pulak la.. bukannya apa.. saja syiok2.. ~padahal kulit bukan cantek sangat kann~

Etude House.. korang pernah dengar? sebelum ni Cik Tqah memang nampak kedai tu.. tapi tak pernah lak nak try masuk.. sebab ape? Cik Tqah kan kedekut.. ingatkan kedai tu jual barang mahal semua.. rupa-rupanya.. tak seperti yang disangkakan.. so.. dun judge a book by its cover ok..

kedai pinky yang sangatla comel mampu menarik perhatian.. cumanya Cik Tqah tak tertarik sebab kedekut.. first pegi sini da spent 100++ untuk produk dia.. memang berbaloi2 sebab harganya tidak mahal melampau.. siap kalo beli banyak-banyak dapat free gift lagi.. tu memang terbaek.. susah sangat orang nak bagi free gift tauuu...

Orang yang bertanggungkawab kenalkan Cik Tqah ngan Etude House ni adalah Asiah.. she's one of my new colleague yang br join Shell Project but tak sama team and management.. She's also Accenturian.. Ni second time kuar hang out ngn die within 1 week.. becos first week kua pegi cr baju dinner di entry INI then kali kedua untuk pulangkan baju dinner tu..

Asiah ni or nama glemernya AC memang suke bahan-bahan kosmetik ni.. so setiap product yang die suggest memang terbaek dan die akan wat research dulu untuk setiap produk yang akan dibeli..contohnya tengok review dari pengguna-pengguna.. die pon baru ja jatuh chenta ngan Etude House sejak taun lepas kalo tak silap dan bertambah kecintaannya sejak pulang dari Seoul, Korea..  sebab disana harga lebih murah berbanding Malaysia sebab Etude House ni origin dari Korea.

Bersama AC di Etude House Pavillion
Review barangan yang dibeli :


1 . Dr Oil Solution Shine Free Finish Pact = RM35 kalo tak salah - apply bedak ni memang besh..rasa pipi lembut cam baby. Before apply bedak ni pakai BB Cream dulu..

2. BB Magic Cream Refreshing = RM 20 - apply dgn titikkan kt seluruh muka then pedap ngan tangan.. smooth sangat as base utk ltk bedak..

3. Dear Darling Tint Gloss Couple = RM 10 - apply kt bibir yang kale merah menyala tu untuk lipstik tahan lama and kurang melekat di gelas masa minum. yang kale jernih tu untuk shinekan bibir.. cam beling-beling gituu..

4. Blusher = RM 10 - comel gile packaging die memang wat Cik Tqah jatuh chenta banyak kali plus blusher ni bukan pakai berus untuk tempek kt muka.. die puff cam puff baby.. cm pic bawah ni .. tapi cute lagi dr yang bawah ni..lembut je sapu kt muke..terasa jadik baby balik..


4. Set Moistfull tu as free gift sebab beli banyak :)

5. Hydro Wrapping Mask (Refreshing) - 5 pcs rm 12.. Cik Tqah beli 2 pax.. sebab die dah packkan 5 pieces.. murah kan.. sebab selalu mask paling murah pon 1 pieces dah RM 6.. lepas pakai mask ni memang fres gile muka.. rasa lembut sangat.. semua produk ni wat muka rasa cam kulit baby tambah-tambah lepas makan VCO.. muka memang lembut.. Choose Refreshing sebab disuggest oleh salesguy tu.. untuk muka yang jenis berminyak..


6. Etude Mini size U Pore Refresh Astringent (Pre-toner lotion) = RM 35 after less - ni la produk paling besh dan terbaik dari ladang.. untuk buka pore dan hilangkan black head suma.. pakai dalam 2 3 hari da nampak kesan.. skang ni alhamdulillah memang blackhead dah xde.. hidung bersih je.. pack ni datang ngan kapas.. kapas die besh..susah nak jumpe kat sini.. kalo nak try p cari cepat kat Etude House.. kasi 5 starr!!


Skang ni Cik Tqah tengah struggle nak ilangkan parut jerawat kt muka and turunkan berat badan..

14 comments:

  1. ok! terima kaseh sbb gtau harge die. slame nie memg nk g tp takut mahal..tgok dr jauh je..

    ReplyDelete
  2. harap raya nih kulit dah licin mcm baby la yer...:)

    ReplyDelete
  3. @Gnie.. tu la.. skali borong da..huuu

    ReplyDelete
  4. @Raden: hoho.. pasni ari2 bleh p borong kann

    ReplyDelete
  5. @Papa Mifz: doa2 la.. parut jerawat de sket lg niehh

    ReplyDelete
  6. waa..mcm best je bunyik nye...tqah..yang Etude Mini size U Pore Refresh Astringent (Pre-toner lotion)tu boleh tutup liang pori2 tak bile white head ngan black head da tak de??sb kmat punye muke..liang pori2 tu besar sgt...tak cantik.. :( kalo boleh nak try jgk...sb nye mmg ngah carik produk yg boleh naikkan gred kulit muka..huuu ~~~

    ReplyDelete
  7. amboi shopping sakan..banyak btol borong barang..tp semua kecik2,puas ke beli??kekekekeke

    ReplyDelete
  8. @cik purple : xtutup pon..ok je.. try la kemat

    ReplyDelete
  9. @rossa: cukup je..xcukup beli lg nnt..hihi

    ReplyDelete
  10. patut la cik tqah semakin cantik dan kurus..ini rhsia rupanya.. :p

    ReplyDelete
  11. wow, saya nie byk la jugak blackheads a.k.a parut jerawat menyebok dkt bahagian dagu. ada x cadangan produk etude house yg saya blh gune untuk hilangkan parut tu?..

    ReplyDelete
  12. wow, saya nie byk la jugak blackheads a.k.a parut jerawat menyebok dkt bahagian dagu. ada x cadangan produk etude house yg saya blh gune untuk hilangkan parut tu?..

    ReplyDelete