Followers

Klik sikit please

2 become 1

Daisypath Anniversary tickers

Kekasih Hati :)

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, August 10, 2011

Sedih dengan juadah berbuka semalam

Assalamualaikum..

lama betul tak update belog.. sejak pulang dari kampung hari tu.. beria berjanji nak update makanan besh mama masak kan.. tapi xsempat nak snap semua sebab Cik Tqah memang pelahap.. so tengok je makanan terus terkam kan..

btw.. nak citer kisah semalam berbuka puasa dengan hati penuh hiba diopis.. so sedih la.. sebab suppose kije tu siap dengan cepat.. memang betul-betul dugaan sebab banyak plak error yang muncul plus kene fixkan manually.. sepatutnya test script tu dirun automatically oleh Quick Test Script(QTP) but disebabkan oleh 1 file yang mungkin corrput proses tu jadik complicated gile nak kene key in manually data then error disetiap saat untuk 3 pc yang berbeza.. bayangkan.. sorang diri manage 3 pc.. then jarak 1 pc ke 1 pc bukanlah dekat.. memang turun 100g jugak la petang semalam..

da dekat pukul 6 baru dapat solution camne nak fixkan error tu dengan replace file yang corrupt ngn file baru.. haishh.. kul 5 patut dah bleh balik coz da cukup 8 jam kije kan... (kalo bab balik laju jee kire masa kan.. masa rehat mau nak 2 jam).. so memang decide kene berbuka kat opis la jawabnye.. makanan memang xde la.. coz kete memang parking jauh gile.. then just berbuka ngan gula-gula je.. sedey.. nak tahu gula-gula ape? yang bawah ni ha..

berbuka ngn gula-gula torrone tu sebijik je.. huuu
balik je dari opis.. terus kejam untuk diri sendiri dengan membeli KFC X-Meal zinger plus ayam seketul plus cheesy wedges.. haish.. ruin my diet.. sampai2 umah terus melantak ayam goreng and geget sedikit burger lalu kenyang tak terhingga.. last-last.. hanya makan sekeping cheesy wedges dan x sentuh langsung kentang goreang.. sangatlah besar nafsu Cik Tqah semasa beratur beli KFC tu.. last2 kak long yang abeskan makanan.. first time die abeskan sebab sebelum ni Cik Tqah yang selalu habiskan makanan die..

p/s : baru balik dari Pullman hotel.. everything da setel just kene send communication dengan information pack.. yeayy

4 comments:

  1. Hehehehe biasalah tu . Bile tengah lapar tengah puasa macam2 makanan fikir nak beli nk masak . Then bila da berbuka , minum air je terus kenyang :P

    ReplyDelete
  2. Izatie : hihi.. tu la pasal.. kenyang minum air ngn makan angin je kann

    ReplyDelete
  3. buko mkn gula2...sedih nyer....xpe ada hukmahnye tu...hikmahnye pastu leh mkn KFC...hehe

    ReplyDelete