Followers

Klik sikit please

2 become 1

Daisypath Anniversary tickers

Kekasih Hati :)

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 11, 2013

Susun Atur : Tukar Bekas Garam dan Gula

Salam semua.. first entry pasal susun atur.. dah terjebak dengan blogger-blogger lain nampak nya.. blog ni pon caca merba la.. xpe.. ni personal blog kan.. suke suki hati nak cerita pasal ape pon kan..

Sebelum ni bekas garam kasar.. garam halus.. gula untuk dimasak di letak dalam bekas kecil ikea ni.. kekurangan bekas ni.. muka bekas tu kecik.. time kalut semua nak tumpah ditambah pula dengan tudung xmesra pengguna.. dan agak kecil untuk simpan gula untuk dimasak (note : kalau masak sambal tqah letak sekurang2nya 3 sudu gula). nak maintain kebersihan bekas ni pon susah.. sebab dok sebelah dapur.. confirm la percikan minyak terkena kat tudung botol tu..n nak bersihkan pon kena detail la..

nampak lak kotoran atas meja tu.. hahaha.. 

satu hari tu perut kenyang sebab bawak bekal.. dok planning nak terjah Daiso la.. kegilaan kat daiso tu boleh duduk 1-2 jam tanpa beli ape-ape n belek barang 1 1 dan habis duit berpuluh ringgit kat situ.. Daiso pilihan kali ini adalah di Avanue K.. Daiso ni baru sangat bukak.. kalau pegi time lunch hari jumaat tu..ramai gile umat manusia.. beratur 10 minit br bleh bayar.. sebelum ni jarang ke daiso sebab di KLCC memang xde Daiso..paling dekat pon dekat Pavilion.. di Daiso ni, terjumpala bekas garam cam gambar dibawah.. dah isi garam kasar, halus and gula.. belum label lagi sebab xsempat2 nak label lagi.. 


kelebihan bekas ni die dah kasi sudu skali.. so xyah susah-susah nak letak sudu.. kemas sebab sudu tu di dalam tudung and ada tempat letak sudu tu sekali..


ada 3 bekas je untuk bekas daiso ni..letak benda asa selalu guna untuk masak.. garam kasar.. garam halus and gula je.. lagi 2 bekas kunyit and serbuk cukup rasa tu jarang-jarang guna letak kat other side sebelah dapur.. dengan bekas oil filter beli di daiso gak.. baru beli jugak


nanti akan share pasal susun atur atas rak dan keseluruhan dapur yang sangat sempit ni.. 

11 comments:

  1. dah lama tqah xupdate blog..skali update pasal susun atur terus hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha.. gmbr dah lama ada.. xsmpt nk update plus malas

      Delete
  2. Comelnya bekas dia. kalau time rajin, mmg best kan wat keja susun atur ni. hehe.. Tqah, imah ad jugak bekas yg ala2 bekas colour pink Tqah tu tapi imah buat guna letak bawang2 yg dah blend dalam peti ais.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin je imah..tp kan..siyes xcukup masa.. huhu.. p keje gelap balik keje gelap.. hoho.. bab peti ais xsmpt nk organize lg..hujung minggu pon kdg xcukup masa

      Delete
  3. best tgk org wat entry susun atur gini.. bila lah nak dok umah sndiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite dok rumah sewa je.. nk beli rumah sendiri xmampu lagi

      Delete
  4. sy pun guna botol kecik,sikit je dpt isi.
    Ltk tepi dapur cpt sgt berminyak dan kotor

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. tp ltk jauh2 nk kene pusing merata2..haha

      Delete
  5. saya letak tiga serangkai je..garam gula kunyit atas table top..:)

    ReplyDelete
  6. how much ni.
    agk2 ade x dekt daiso lain2.
    lama dh cari

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade je..hehe..rm5 je kt daiso sume brg

      Delete