Followers

Klik sikit please

2 become 1

Daisypath Anniversary tickers

Kekasih Hati :)

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 18, 2014

Melaka with Love (Our Birthday Trip + Post Anniversary) Day 1

Salam.. 

Birthday dis year tqah awal2 lagi dah apply cuti.. Xkisah la by hook or by crook tqah mmg nk cuti.. Sejak kawen ni rancang sume last minit.. Nk g vacation ke apa mmg gitu.. so masa birthday kami 30Okt hingga 2 Nov ke Melaka la kami..hihihi

Disebabkan da lama xberjalan n spend masa bercuti dengan family.. (Padahal last g cameron dis year jugak).. Tqah rs perlu vacation.. Ecewah.. So last minit plan nk g melaka.. Nak g nya hari kames.. Ahad baru book.. Tu pn pakai voucher akak kepada kwn kakak.. Complicated kn?  

Tqah book kat Bayou Lagoon Park Resort, Melaka.. Ade waterpark.. Studio room with jakuzi.. Tapii.... Rayyan skrg penakut air.. Tak tau sejak bile.. Yang tqah ingat last dia suka main air before dia demam teruk ms raya haji kot.. Now memang penakut mak bilik air nak mandi salin pampers suma kena paksa.. Geram tauu..

Review Bayou Lagoon Park Resort ni.. Okla berbaloi ngnn harga kitaorg bayar.. Pakej tqah amek unlimited access to water park.. Studio room with jakuzi without breakfast..  Harga tqah beli coupon rm 150. Ni Tqah pakai Kupon Owner tau.. diorg ade unit kt cni so diorg bukanla hari2 datang kan.. so akak tu jual kupon tu kat Tqah. Rate agoda pon lebih kurang rasanya.. depends la maybe weekend mahal sikit...

So layan gambar bilik kami..

Ni Jakuzi dan si penakut mummy

Happy nampak.. ni dr sofa pemandangan ni..

kat mana2 pon ada mahkluk kecik tu kan.. ni pandangan ke pintu

kitaorg checkin around 4pm.. lepak2 kejap then siap nak turun ke water park.. water parknya ok la.. banyak jugak slide.. and ada area untuk kanak2 jugak.. disebabkan Ahmad Rayyan ttbe jadi penakut air makanya dok berpelok je ngn mummy,. huhuhu.. plus kebetulan time tu ttbe badan dia panas cm nak demam.. so xdela nak paksa sangat dia.. kalau x memang mummy paksa jugak dia main air tuh.. spoil tau..tiap2 kali plan vacation Rayyan sllu badan dedor.. hahaha..

main air tepi longkang je budak ni..

ni utk budak2..

koala bear in action
 kejap je lepak c2..tqah xbasah pon berendam.. huhuhu.. sebab koala bear ni la...
balik berendam tu lepak2 hotel malam tu g makan seafood.. tqah xpegi dekat umbai pon.. tqah pegi kt Medan Ikan Bakar Muara Sg Duyung.. tak ingat berapa total utk lauk dibawah.. tp rasanya less than 100..


nasib baik masa makan ni rayyan behave sangat.. kasi dia tab kitaorang makan bersenang lenang.. selalu jangan harap dapat makan gitu.. hihi..

finish day 1..punya la lama terperam dalam draft.. br transfer gambar masuk laptop semalam.. hihi..

14 comments:

  1. Replies
    1. alhamdulillah..skali skala kan..heheh...hr2 cuti lg best

      Delete
  2. bestnya!
    dia macam apartment eh tqah?

    eh sama la Dhafea dgn rayyan, klu ajak mandi nak bukak baju seluar macam kena dera jee meraung tp klu kolam xde pulak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..cam apartment.. best..tp kejap sangat kan..ngn rayyan demam ttbe.. smpai skrg tgh train die kt rumah bg xtakut air balik

      Delete
  3. cam best melaka kan...leh la pi pasni.hehe

    ReplyDelete
  4. Wah..best ni..susah2 plan g sini je lah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikmah g kk lagi best., obersea pon bestt..hehee

      Delete
  5. seronok betul tgk ramai kwn2 blogger post psl bercuti. kite je x cuti2 langsung. waaaaaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama dah g ni rina.. bulan 10 ritu..tp br nk update.. br rajin..hahha.. awak simpan duet utk rumah kannn

      Delete
  6. Tqah, imah terliur mkanan tu! huhu.... bestnya tqah! bilik hotel nmpk best!!. imah entri gi melaka hari tu x update2 lagi, hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bilik hotel best tp line xclear..hahhaaa

      Delete
  7. berkenan jgk bayou resort ni. nnt ada ms leh gi melaka duk situ. thnx for the review tqah!

    ReplyDelete