Followers

Klik sikit please

2 become 1

Daisypath Anniversary tickers

Kekasih Hati :)

Daisypath Anniversary tickers

Friday, December 19, 2014

Melaka with Love (Our Birthday Trip + Post Anniversary) Day 3

Sambungan dari Day 1 and 2..

Bangun pagi tu lambat sebab letih kan jalan malam tadi.. hahaa..

pagi tu breakfast dkt restoran asam pedas femes tu.. masa tu lauk belum ready..so order roti canai je as breakfast.. and then beria g cr kota a famosa.. husband dok cakap kene pusing jauh la ape la.. dlm waze lak kene masuk jalan mana tah tp jalan tu tutup sebab ade open house deepavali malam tu..then kitaorg parking je dkt sebelah gereja tu lucky masih ade parking.. then jalan kaki je g melawat muzium senibina.. naik bukit apa tah..then g kota a famosa.. masuk yg free je.. haha.. layankan la gambar..
 ade gambar atas bukit tu je.. ponet kot panjat bukit tu.. huhu..tp pemandangan cantik.. ok la bakar lemak sikit kan..



  pas jalan2 kt a famosa tu kitaorg gerak balik sebab nk singgah kuala pilah pulak.. singgah kuala pilah rumah parents angkat husband masa dia mengajar kt uitm pilah dulu.. lama xmelawat.. tanya khabar pon tak.. tapi sebelum sampai pilah singgah lunch kat rnr ampangan.. xde gambar sebab lapar sangat.. masak lomak dia torbaik.. slurppp kuat dia..fuhh.. husband smpai terkejut tqah dok hirup kuah..sdp kottt..

then balik dari pilah tu da malam jugak sampai kt bangi lapar..singgah makan wadihana steak house.. sodapp.. cm tony romas jugak rasa dia.. xde la semahal tony romas..


 so berakhirlah kisah jalan2 melaka kami.. next trip xsure lagi mana.. huhuhu..

6 comments:

  1. bestnya jenjalan celebrate bday + anniversary..saila dah req kat husband celebrate sekali lg anniversary sbb haritu celebrate cincai..kejam kan? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh saila.. kitaorg pon celeb anniversary cincai2..haha

      Delete
  2. asam pedas dekat situ memang sedap. tiap kali ke melaka mesti singgah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. tqah xtau kt mana sedap..hentam jee

      Delete
  3. korg g melaka jalan x jem ke? aritu kitorang g duk dlm kete je. xdpt nak berjalan pn. sbb jem truk sgt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tqah g weekday rina.. weekend maybe jem.. tqah kul 12pm dah gerak balik kl... sbb tu kot xjem

      Delete