Followers

Klik sikit please

2 become 1

Daisypath Anniversary tickers

Kekasih Hati :)

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, January 15, 2015

Alhamdulillah da jumpa rumah sewa baru

Morning..

semangat update pagi-pagi kan..

Alhamdulillah semalam Tqah da jumpa rumah sewa baru.. lega sangat..dah bayar depo n urusan pon senang n dipermudahkan..

Actually smlm tqah mmg ade contact ngn sorg owner utk rumah double storey dkt2 jugak ngn rumah skrg.. tengok iklan dekat mudah owner tu letak rm1100 permonth tapi negotiable.. so tqah saja test2 tengok kot kot la boleh kurang kan.. cam mudah pulak berurusan ngn owner tu.. dia cam ok bile tqah mintak nego sampai dia kasi RM900/month.. so ingatnya malam tadi nak pegi tengok rumah tu.. memang macam nak confirm dah la.. sebab rsnya xramai view rumah tu.. sbb harga more than 1k kan..

nak dijadikan cerita masa ondaway balik dari opis nak dekat sampai rumah dah masa tu.. jiran tqah msg.. dia tanya tqah kat mana n dia ckp ade org ckp ade orang nak sewakan rumah kat taman sri nanding.. lepas magrib kite g tengok rumah.. tqah cam.. ha.. leganya.. maybe sewa kat situ murah sikit la.. sebab rumah teres kos rendah kan.. then lepas magrib kitaorg pon ready nak g tengok.. okla rumah tu..ade 3 bilik tapi bilik air n toilet asing.. n ade 1 1 je.. rumah sekarang ade 2 bilik air..

condition rumah teres kos rendah design lama biasela..xbleh nk letak high expectation kan.. janji ade tempat berteduh.. n yang paling best sewa rm500 je.. lagi murah dari rumah sewa sekarang.. n insyaAllah balance sewa yang kitaorg bayar sekarang bleh wat saving untuk future..mana tau lagi 3 tahun ade rezeki nak beli rumah sendiri kan..

jarak dari rumah baru ni ke rumah baby sitter jauh jugak la.. so pasni balik keje memang tqah je amek rayyan sebab kereta 1 je.. so husband xbleh la nk amek dia cm selalu.. currently jalan kaki pon sampai rumah baby sitter.. rumah ni kecik sikit la dr rumah sekarang n kitaorg ade masa sebulan lebih nak packing barang..

rumah baru ni ade awning depan rumah full..so kalau sidai kain hari hujan pon ok xde masalah..kereta pon ade tmpt berteduh.. xdela terdedah kpd cahaya matahari je..

thanks korang support tqah.. muah cikeddd...


25 comments:

  1. alhamdulillah.. dpt gak uma sewa.. pada rad uma sewa murah xpe janji selesa.. kalau sewa da mcm beli rumah sendri lg ralat taw.. uma sendiri byr mahal xpe.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Rad.. xkisah bayar 1k untuk rumah sendiri..hehhe

      Delete
  2. Alhamduillah! mesti lega gile kan...hehe
    rezeki²..

    taman sri nanding tu dkt dgn jusco cheras selatan tu ke tqah? boleh keluar ikut batu 11 kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. xde la jauh pon ngn jusco tu..sri nanding ni kt hulu langat suria..aah bleh kua ikut c2

      Delete
  3. area nanding?
    500?
    beshnyeeee...

    asben keje kat area situ..
    senang sket kot kalau dapat area situu..

    tapi kita la jauh nanti..
    batu 9 - selayang - batu 9..

    hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. jauhnya ina dok cheras keje selayang.. batu 9 ina dok kt mana..ritu pon tqah dok cr gak area c2

      Delete
    2. bukan la tqah..

      skrg ina dok cheras utama..
      ulang alik keje ke selayang..

      klu duduk nanding tu..
      lagi jauh rasenyee..

      tapi kalau dapat rumah teres sewa lak rm500 memang tak tolak la..

      tadi kol asben bagitau ada blogger dapat rumah bawah rm500 area nanding..terus dia suruh tanye tqah kot kot tahu ada lagi rumah sewa rege camtu..heheh..
      #dia ingat senanggg kot nak dapat..padahal kene ada ramai kenalan kott..kan?..

      Delete
    3. oh.. hehe... aah susah..tqah pon kire naseb baik..xpe inshaAllah nnt kalau ade tqah try tgk..

      Delete
    4. sorry mencelah, Ina kerja selayang ke? ada rasa nak stay selayang x? rmh sewa yg saila duduk skrg ni rm450. bln Jun kitorg pindah, kalau2 Ina berminat lah kan :)

      Delete
    5. salam nursaila.. rumah yang duduk sekarang ni teres ke apartment? saya memang tengah nak cari rumah area selayang... boleh share info .. kazarit@yahoo.com

      Delete
    6. salam nursaila... rumah yg duduk sekarang ni teres ke apartment.. saya mmg tgh nak cari rumah area selayang.. boleh bagi info.. email kazarit@yahoo.com

      Delete
  4. Tahniah tqah....simpan duit untuk beli rumah sendiri okay...moga-moga dimudahkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq fiqah..aah target 3-5 years untuk rumah sndr

      Delete
  5. murahnya sewa rumah hihi. Rezeki hihi. Insyallah boleh punya dapat beli rumah sendiri nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay.. rezeki..nnt maila lepak rumah wat bbq k.. insyaAllah.. tunggu apit confirm gomen br leh pikir

      Delete
  6. alhamdulillah dah dpt rumah. semoga selamat semuanya ok. balance duit saving byk2 skit tau. nti cpt2 beli rumah plak.

    ReplyDelete
  7. alamak tertinggal keretapi beb..
    ahha. kenapa kene pindah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tn rumah naikkan sewa u.. nnt i jiran ngn put.. u dtglaa

      Delete
  8. Alhamdulillah..seronok dgr dah dpt rumah...moga2 kita ada rezeki beli rumah pulkkan..

    ReplyDelete
  9. taman nanding rmh pakcik saila..lorong berapa? ihehe!

    ReplyDelete