Followers

Klik sikit please

2 become 1

Daisypath Anniversary tickers

Kekasih Hati :)

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, January 7, 2015

Dilema rumah sewa lagi :(

Salam..

Tqah just nk share pasal dilema lagi.. xsangka lepas 2 tahun kitaorang dok rumah tu tuan rumah ttbe nk naikkan sewa rumah. masalah sekarang sewa rumah tqah rm700.. pastu kejiranan c2 upah guard n kitaorg kene bayar extra rm100.. 23 disember lepas tn rumah bg notis nak naikkan sewa berkuat kuasa januari.. sebab short notice kitaorg mntk postpone februari sebab kitaorg da allocate amount untuk rumah sewa. then semalam 6 januari br dia bgtau rate baru which is extra 300 dr sewa skrg..then kalau cmpo guard dah jadi rm1100.. tak berbaloi kan.. sebab rumah tu dah la kecik gile.. so skrg kene pulun cr rumah sewa.. rsnya xsmpt kalau nk pindah feb melainkan rumah yg kitaorg nk sewa tu kosong.. kalau korang tau rumah sewa below 800 please whatsapp tqah k.. 0196348003.. thanks sangat...

16 comments:

  1. Allahhuakbar. Sampai 300 nak naik nya. Ermmm. Semoga dipermudahkan urusan awk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thnks..hope dpt rumah yg menepati bajet

      Delete
  2. tu apartment ke rumah teres tqah?..

    gila banyak naik nyee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..rumah landed..tau xpe..melampau kan

      Delete
  3. semua macam tu skg ni kan..economy crisis..kina tak terkejut naik 300..sbb dkt bintulu rumah bos husband duduk skg seribu lebih, die bagi notis nak naikkan 3k..adoyai..sgt la cekik darah..padahal rumah lama..ntah2 dah habis bayar pon..selamat mencari rumah sewa tqah..kina pn dok survey umah sewa je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..bintulu tu lg la dia pow sebab sume keje oil n gas kan

      Delete
  4. Ya Allah..melampaunya dia naikkan tqah.
    tak beragak sangat tu, padahal dgn bank bukan sampai camtu dia kena bayar.

    suria xtau nak suggest mana, tp rasanya klu dekat dgn tqah bandar mahkota macam byk rumah sewa.

    semoga tqah cpt dpt rumah baru, dan semoga tuan rumah skrg ni cpt dpt hidayah..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. sedih kot..mahai benor.. ingat tqah gaji 10k ke ape.. doakan cpt dpt rumah murah skit ehh

      Delete
  5. Tqah nak area mana?Nak rumah bawah ke tak kisah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau bleh nak landed..nk area bt11 sg serai/nanding atau bt9 cheras sebab nk anta rayyan senang kt babysitter

      Delete
  6. Rata2 ramai tuan rumah yang naikkan rate sewa tahun ni. Apa motifnya pun x pasti sbb ada yg kata harga barang naik, jadi sewa kena naik juga. Mmg la betul harga barang naik, tapi x'n la sampai sewa rumah pun nak naik...pada saya agak melampau la juga....hihihi..tqah nak sewa area mana ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu..tu la.. nk area bt11 sg serai/nanding atau bt9 cheras sebab nk anta rayyan senang kt babysitter

      Delete
  7. eee teruknyaa naik byk sgt. slalu org naik rm50 je. ni sampai rm300! sory ter emo. slmt cari rmh sewa lain ye tqah. hrp bersabar. tqah nak cri area mane ye? kalau boleh tlg sy tlg tgkkan jgak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rina.. tu la pasai.. tqah cm xbajet la naik sampai melampau gitu kann.. nk area bt11 sg serai/nanding atau bt9 cheras sebab nk anta rayyan senang kt babysitter

      Delete
  8. Bnyk juga naik tu..huhu...hrp2 jumpa rumah utk tqah..t klau ada cik mah gtau ek..

    ReplyDelete
  9. sebab dah lama x on blog, xtau pulak jd mcm ni..mahal melampau tu rm300. nasib baik dah dpt rmh sewa lain..berganda2 jimat. mcm rmh sewa saila skrg ni pun tuan rmh naikkan rm50 kat penyewa lain. tp kat kami xnaik plk xtau lah kenapa..tp wpun dia naikkan kat kitorg, risau jgk lama2 mesti naik dgn alasan harga brg dh naik..huhu!

    ReplyDelete