Followers

Klik sikit please

2 become 1

Daisypath Anniversary tickers

Kekasih Hati :)

Daisypath Anniversary tickers

Friday, October 19, 2012

Review Real Honeymoon KK-Kundasang, Sabah Day 1

AMARAN- Entry ni agak panjang.. kalau nk tengok gambar skroll je..kalau baca komenla..hihi

Salam dan selamat petang.. hari ni da Jumaat kan? yahoo..

Tqah selamat pergi dan balik KK dari 12 Oktober 2012-14 Oktober 2012...

Perjalanan bermula dari Hulu Langat iaitu rumah sendiri.. bertolak jam 730AM.. sama cam pegi opis.. sampai di Pantai Dalam dekat2 830AM..rancangnya nak makan roti canai sedap bawah pokok (last makan before puasa..huhuhu) tapi tak sempat.. terus park kete kat rumah bujang lama (stiker kete masih pakai sampai hujung tahun ni k).. jalan ke komuter 10 minit..then amek komuter ke KL Sentral.. tunggu komuter 15 minit.. so sampai kl sampai KL Sentral dalam pukul 9..
 


Kecuakan bermula.. sebab sky bus tinggal 1 seat je.. kalau tau.. xprebook siap2 tiket.. huhu.. next skybus 930am.. mana sempat..dah la xbeli makanan atas flight.. then kautim2 Mr Lebah terpaksa lepak atas speaker sepanjang perjalanan ke LCCT.. cian my husband kann... xpe.. pengalaman manis tuu..

Then sampai LCCT kul 10..sempat la makan mekdi.. ni la niat sebenar nk g cepat2.. sebab si Isteri comel ni lapar... memang elok pon kitaorg makan dulu sebab kt sabah tu xsempat makan.. japgi cite k..

elok2 pas makan mcd terus masuk carik gate.. masa ni xcheckin barang..just bawak hand laugage.. tunggu kejap je pastu diorang panggil untuk naik flight.. best kan.. xpayah bosan tunggu lama-lama (padahal cuak dah takut terlepas flight).. Flight kami 1105 dari LCCT..Mr Lebah first time naik flight.. haruslah Tqah yang uruskan semua.. nasib kamu ade isteri seterer saya ni tauuu.. then perjalanan 2 jam 30 minit bermula.. bosan seh.. tido je la kejenyee...

Sampai Airport KK terminal 2.. untuk air asia.. lagi dekat ngan bandar KK..terminal 1 xsure kat mana..terminal 2 ni betul2 sebelah laut.. actually sebelah tanjung Aru.. sunset cntik kt c2.. tapi pegi xtangkap gambar pon.. hihi..

Turun je dr flight tengok kitaorg snap gmbr..kan xboleh.. dah kene halau.. tapi sempat je snap.. hihi..


rupe2nye kene beratur jugak.. rasa cam kat bandung lak.. diorang register pass lawatan.. padahal dalam Malaysia jugak..prosedur kot kalau seberang laut.. so morale of story.. kalau xnak lewat kua dari epot tu cpt2 turun jangan rilex2..p daftar key.. kitaorg rush jugakla sebab tuan kete sewa tu dok kol tanye lambat lagi ke..

oh ya..kitaorang sewa dari Jenal.. bleh refer kt blog Nanie.. tqah amek num since tqah baca blog die..malas nk survey dah..padahal agak pricey mamat ni punye range..

tqah request nak viva..die bagi harga 120..padahal viva bawah 100 pon bleh dapat..then sebab viva de orang guna..dia bagi myvi yang nak relai.. maybe myvi tu baru pas eksiden kot..harga sama.. deposit rm100.. yang leceh.. cam xpernah sewa kereta kan.. lupe nk potostat ic n lesen.. padahal da lama xsewa kete..last sewa ms study2 dulu..kene bagi student kad..hihi

melilai cari kedai photostat..nek turun tangga..peluh tiak den ni ha.. rupe2nye kt cafe kedai photostat.. cafe tu skali internet..cam cc la.. mana nak perasan kan.. kene la rm 1 untuk 2 muka..bapak mahal..xpela..kwsn epot kan..then dah bagi ic tu.. die tanye lesen..lol.. xprsn plk die ckp psl lesen.. nmpk nau blur.. hahhaa.. die ckp xpela..bg ms return kete esok..untuk rujukan je.. mungkin die da bosan tunggu kot..hahhaa

then dapat kete je.. minyak berkelip sudah.. ikut je google map nk ke kundasang..otw tu nampak stesen minyak..tapi cmne nak masuk c2..lawak plis..stesen tu tepi jalan..tapi kene pusing jauh masuk dalam2 macam taman baru leh g.. isi rm 30 je.. (cukup2 ke kundasang- sesat sikit - hotel kat kk)..

pas isi minyak baru sedap hati..moh teruskan perjalanan..actually kitaorang lapa.. jalan punye jalan xpasan pon kedai makan kat mana.. xjumpe2 sampaila kat pekan kundasang tu.. sepanjang jalan tu..setiap simpang ke sane ade gereja.. masjid xjumpe key..

sampai je pekan kundasang tu cr resort kitaorg..sebelum tu misi cr buah buahan ngan bunga.. buah xseberapa..agak pricey harga cni.. strawberry besaq kuman harga pon mahal.. beli la kerepek2 untuk lapik perut before makan malam.. nak beli bunga? mahal gila..bek beli buah boleh makan..konon nak deko2 bilik.. bape kuntum ja bunga da rm 20.. kat cameron lagi murah..harapan la nak tabur wangi2 atas katil kann.. feeling2 honeymoon la konon..hahaha.. so sebab kedekut xbeli bunga tu..


deretan kedai buah dan kedai bunga mahal (tak banyak pon bunga)

lepas tu check in di Kinabalu Pine Resort..harga untuk 1 malam Rm 240 include dinner and bfast for 2.. ni harga bilik deluxe.. xde tingkat2 tu.. so xde orang lari2 atas umah..
num bilik kamii..maila singgah..kami da checkout ponn

flat screen tv.. bilik luas.. puas hati,,,

katil sebelum disepahkann
then kitaorang balik bilik lepak-lepak.. tengok movie.. dan paling penting layan tido jap.. tqah memang kuat tido keyy.. haha.. xboleh nak elak la perangai nan 1 ni.. teruk kann..

pas bangun dari tido agak2 kul 5 pm tu..terus siap.. nak photoshoot.. masa naik kereta atas resort tu nampak calla lily ditanam as landskap..teruja kot.. nak tangkap gambaq ngan calla lily hidup.. mati2 ajak mr lebah turun tangkap gambar.,.die sampai tensi je layan isteri comel ni.. wek wek..
calla lily and me.. siyes.. sedih xleh wt hb dulu..tgkp gmbr jelaa

mount kinabalu background.. gambar ni xde dlm fb.. exclusive kt blog je.. ngeh2
 
view from resort


pas photoshoot semua masa untuk dinner.. perut memang lapar gile kot..last makan kan pagi tu.. kitaorang kalau g berjalan mmg camni..malas nak singgah.. perangai  pelik kan..lagi2 plak kalau nk kene melintas.. padahal naik kereta pusing stereng je kann..

dinner is served.. xsnap gambar sebab malas n lapa.. yeay.. done day 1.. con't day 2.. vietnamnye entry pon lum update..gedik nk update yang ni sebab takut lupa.. saya berjanji akan mencatat segala perjalanan di sini.. nak suh anak2 baca nanti.. :P

19 comments:

  1. bestnye dapat honeymoon saya ni entah bila lah. cuti takde sebab aitu kawin dah cuti lama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuti saya pon tinggal sikit je.. 2 hari je..sebab ritu kawen kan.. hihi.. pegi weekend..amek cuti sehari..balik penat amek mc..hihihi..jimat cutii

      Delete
  2. Menarik juga kundasang...nmpak mcm sejuk je....hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. menarik n sejuk.. sejuk die xmacam fraser.. dia sejuk2..kalau fraser sejuk terik sbb matahari..angin

      Delete
  3. Tiqah nampak chubby lah (2 gmbr yg bawah) hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memag chubby pon.. huhuhu.. xsure berat bape skrg..xtmbg lagi..

      Delete
  4. rindunye sabah! last p kundasang masa 2006. tu pun sbb blaja kat sana..nak p la nanti. bawak en bakal suami..huhu..berani la korg drive sendiri kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke..best la sabah..nyaman.. hihihi... berani kenapa eh.. ikut gps je pon..hihi..

      Delete
  5. Kt pon lom lg terhunimun, sedih tol..ha4

    ReplyDelete
  6. waaaa..bestnya honeymoon tmpt sejuk. nyaman

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..best2.. p sabah ni pakej..bleh g tmpt sejuk leh g pulauu

      Delete
  7. kundasang best! tp pening kepala jugak nk sampai ke puncak tu...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. jalan die lagi elok dari pegi fraser..sumpah.. xde pening lalat ponn

      Delete
  8. tahniah kepada diri sendiri kerana berjaya baca sampai habis :)
    anyway..sangat best kundasang yang nampak kabus kabus tu, kalau erna nak ke sana, tah mood honeymoon macam mana. sebab nyer...baby iman la honeymoon kami nanti. nak melayan die, satu hal. babymoon ler nampak nyer ^_____^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes.. erna berjaya..hihihi.. bawak iman lagi best la.. hihi.. tqah tumpang xde baby lagi..klau leh nak jalan2 je.. tp duet xcukup..hihihi

      Delete
  9. kite rindu kundasang. sini sangat best!

    ReplyDelete
  10. Boleh tak bg review bilik deluxe di KPR ni? view die mmg berhadapan dgn Gunung Kinabalu

    ReplyDelete