Followers

Klik sikit please

2 become 1

Daisypath Anniversary tickers

Kekasih Hati :)

Daisypath Anniversary tickers

Friday, May 3, 2013

28th Weeks

Salam Jumaat,

Lama x bersiaran kan.. saja malas nak update..padahal hari-hari buka dashboard blogger ni.. dok BW tanpa komen.. malas? memang malas.. tp baca je entry2 orang.. hihihi..

dis week genap 28w baby A dalam tummy Tqah.. alhamdulillah.. pregnancy journey smooth.. but now da merasa bangun pagi je kaki kejang.. stress je..yang jadik mangsa mestila Mr Lebah terpaksa mengurut smbil pejam mata kadang-kadang tuh.. berketul bawah betis ni.. jalan pon sakit je kalau tak diurut..

Last checkup 30th April before hari buruh tu.. alhamdulillah.. Kepala baby dah kat bawah n doc ckp insha Allah baby xpusing-pusing da.. then berat baby da 1.3kg.. air ketuban cukup.. bacaan bp..hb n gula semua normal.. dan yang paling penting gender pon dah confirm.. actually da confirm masa 24th weeks ritu lagi.. tqah g wat 3d/4d ngan jezzmine tu.. masa tuh la confirmkan.. happy la Mr lebah..sejak ritu pggl2 nama full baby.. padahal sebelum tuh since preggy n dpt nama pon dok panggil dah.. tp kan confirm x confirm,.. hihi..

barang-barang baby pon almost complete dah.. sume baju-bajan baby dari warehouse.. yea.. mummy tqah memang jimat orangnya.. jimat-jimat pon baju baby banyakk gile kottt... last weekend 27th April da basuh half baju baby untuk NB and 3-6 months.. memang baju NB ade 2 3 helai je kot.. yang lainnye 3-6M.. baby kan cepat besar.. yang bestnye baju 6-12months pon dah ade.. just xbasuh lagi.. ni kes pegi Pureen Warehouse la ritu.. tapi berbaloi-baloi berbanding nak pegi beli kt luar kan.. sepasang baju RM6 je..mana nak dpt..kalau g lua sehelai rm6 pon susah nak jumpe.. so for baby A bajunye jenama Anakku (beli masa kt warehouse kt baby outlet sunway), Pureen (masa Pureen warehouse 2013) and ade pigeon (yang ni beli kt Pigeon warehouse tp beli baju NB je 2 helai ngn rompers).. jenama lain adela sepasang ko baby cheetah ngan jeans n kemeja poney (ni mak long baby A beli kt iSetan masa sales last weekend)..

nak review pasal Pureen Warehouse 2013 tu rasa da ramai yang review..ade dr good side..ade dr bad side.. for Tqah warehouse ni mmg beri penjimatan berganda.. depends jugak dengan pandangan orang la.. standard warehouse yang penah Tqah g la.. murah n berbaloi.. ramai n berebut tu mmg perkara common kalau g warehouse.. nasebla Tqah g ngan K.long sbb k.long yang banyak grab baju-baju murah tu..tqah just duduk tepi n sort out mana nak..

Dah masuk 7 bulan ni orang cakap bleh ready beg baby da..baju baby baru basuh separuh.. lampin blanket mitten booties sume lom basuh.. baby kuar on time okey sayang..jangan kuar awal sangat..mummy tak dan nak ready jenuh.. hihi..

nak upload gambr.. tp mls nk transfer dr tab.. haila.. korang bacala karangan merapu ni.. :P





23 comments:

  1. hamboiiii..semuanya mls yer..hehe..biasa la tu kalau pregnant kan :))

    best je baca preparation tqah nak sambut baby.. lagi best bila u oll dah start panggil2 baby dlm tummy tu..hehehehe.. semoga semuanya selamat, amin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tuh la..gmbr yang 3d 4d pon dlm cd.. xtransfer2 masuk pendrive lg....insyaAllah..doakan key.. aminn

      Delete
  2. lama xnmpk update entry kan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kdg kt opis xbleh nk update..publish x success

      Delete
  3. alhamdulillah.. baby pun happy golek-golek kt dlm tu. tqah, apakah jantina ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat happy baby ni..kuat tido pon ye gak..ngikut mummynye..hihi.. jantina rahsia..nnt tunggu update instagram

      Delete
  4. alhamdulillah, semuanya smooth..sy pulak bwu nak masuk 25 mggu..check up sepatutnya rnie tp mcm xsempat aje sbb nnt nak balik umah packing2 brg pulak nak balik kg..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoho..biase checkup kt mana dear.. semoga dipermudahkan jugak key..aminn

      Delete
  5. sni xd warehouse. mmg rugi r. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alolo... insha Allah de rezeki nnt g la warehouse..hihi

      Delete
  6. rindu sgt nak baca entri Tqah. Alhamdulillah...semoga Tqah & baby sentiasa sihat. Take care tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. imah.. entry mengarut pon imah tunggu eh.. hehe..thanks imah.. u too

      Delete
  7. selalu menanti entry dari tqah..akhirnya up pun seketui. hehehe..take care mommy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala erna.. igt xde org nak bc..hehehhe..thanks erna.. nnt kalau nak shaklee tqah contact yea

      Delete
  8. alhamdullilah..... zura pun skrg ni tgh mengumpul barang2 baby. ada yang beli, ada keluarga beli n ada juga kawan bagi. zura dah 29 minggu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoho.. gud luck zura..beza seminggu je kite kan.. yeyy..xsbr tunggu baby kua kannn

      Delete
  9. Replies
    1. puan mila.. ape lagi..tmbh la..hihi..kasi adik kt Zara ehh

      Delete
  10. yayy xlama dah baby nk duk dalam tummy mommy!! kick kuat2 tau baby..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. jenuh la mummy.. baby ni kick kuat skrg.. dok joget apela dlm tuhhh

      Delete
  11. ehem gegirl ke boboy u? mesti excited campur nervous kan. bestnya huhu

    ReplyDelete
  12. wah dah 28 minggu..sekejap ja rasa..MG pon dah lama x jengok sini..time keja ja leh jengok pon..:)

    ReplyDelete
  13. kan, tahap kemalasan meninggi.huhu
    dah tahu gender senangkan nak panggil2.
    sekarang dah makin terasa gerakan2 tu seronok je rasa.

    ReplyDelete