Followers

Klik sikit please

2 become 1

Daisypath Anniversary tickers

Kekasih Hati :)

Daisypath Anniversary tickers

Friday, May 17, 2013

5th Maternity & Children Expo at Mid Valley - Entry Basi!

Salam all.. entry basi nak jugak share kt cni kann..

baby stuff dlm checklist yang nak dibeli.. masa expo ni xde la target nak beli sangat.. tapi terbeli dan terhabis duet jugak.. ni baru lepas gaji March rasanya.. 5-7 April 2013 kalau x salah.. pegi after work masa first day.. ms tu lutut mr lebah x sembuh sepenuhnya lagi (note.. lupe nk update.. mr lebah excident 2 weeks before).. so die just lepak kt lua je pgg brg n jalan sorg-sorang sebab die ngadu org langgar lutut die n sakit..

review barangan yang dibeli..

Autumz Strelizer dan Home & Car Warmer - RM 160.. ade je pakej RM150 tapi warmer die jenama ape tah.. tp warranty autumz gak..since xnak ape2 berlaku..just topup rm 10 untuk warmer jenama autumz.. balik try kat umah ok..air jadi panas.. alhamdulillah..xpayah pikir dahh


Bumble bee milk storage bottle = 10 rm 28.. rs dah murah da.. tp ade sorg review dkt expo br2 ni yang bln 5 dkt mid valley tu die dpt rm22.. so far storage bottle baru ade 18 termasuk freegift ms beli breast pump (cite next entry)

Autumz breastmilk storage = xsure lak bape oz.. rs amek yang kecik.. dok pikir cm nyesal kalau amek yang 7oz.. sebab org ckp nnt leperkan untuk jimat space..same je 7oz ngn 12 oz punye harga..rm 9 untuk 25pcs. dok pikir nnt dlm pantang beli je bekas dadih byk-banyak.. untuk simpan ebm..

Nursing Bra Autumz = xde dlm gmbr..hihi.. rm 29.90.. xmurah sgt kann

liquid cleanser pureen ngan baby wipes = tah kenape leh beli gak padahal target nk terjah warehouse.. tp masa warehouse xbeli pon cleanser ni.. beli wipes je banyak.. hihi.. cleanser ni xsalah skali refill tu rm 27.. wipes plak rm 19 kot..


Mamy poko.. rm 26 per pack.. beli 2 pack.. 1 NB 1 saiz s.. semangat kan.. pasni mummy pokai la.. beli pampers biase je kot.. lagi pon dah beli 8 pcs cloth diaper (nnt review sbb belum prewash)



total habis rm 300++ gak..balik umah dok diam-diam key..
next review mungkin pasal pureen warehouse.. semangat tak update entry sbb upload gmbr pakai tab.. hehhehe..

Published with Blogger-droid v2.0.9

17 comments:

  1. wahaha byk dah m'beli ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. harusla..dah 7 bulan dear..huhu.napa xupdate belog kamu..huhu

      Delete
    2. dah xde benda nak update.. hehe
      jadi reader & pengomen tegar je.. ahakz!

      Delete
    3. ala.. ngade la u.. delete dah blog eh..ade blog br ke? pm kt fb la..hahah.. i try cr blog awak xjumpe.. haishhh

      Delete
    4. ha'ah delete... xde blog baru pun...
      payah lah stalker... kui3

      Delete
    5. haha.. sape stalk.. slumber jela.. hihihi..jgn ckp husband sndr :P

      Delete
    6. bukan husband sendiri..
      adalaa tu p'dengki2...

      Delete
    7. ooo.. besela..hihi..sabo je la..

      Delete
  2. akak ingat next nyer expo baru nak cari warmer tu huhu..sebabnyer yg bulan 5 punyer bajet dah habiss muahaha..nasib baik list nak beli apa..kalau tak mesti tak cukup bajet..fitamm!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoho..akak kene beli 2..memang la.. bile nak pegi borak kt dobi akak lagi tah.. hihi.. tunggu baby kua bleh melawat kt dobi..

      Delete
  3. memang tak terasa bl mmbeli barang baby..tau tau dah beratus abeh.hhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal.. baby first..sume nak kene beli..dah la first cucu..mmg da lama xde baby dlm family

      Delete
  4. seronoknyeeeeeeeeeeee shopping brg babyyyyyyyy!! kila belum pun lagi :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoho.. xpe kalau bajet banyak.. ni bajet ciput.. skali beli mau mengahh

      Delete
  5. Wah..pasni update lah list out brg yg patut m2b mcm kami yg baru2 ni.supaya kami tau nk beli apa.nnti.hehehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh.. tqah pon amek kt tenet je.. pastu print..mmg de simpan start preggy dl... bleh refer blog shakinafarhan atau ummierna.. kt c2 de rsnye.. nnt tqah tgk lain

      Delete
  6. smgtnye puan tqah kita..im hepi for u dear.

    ReplyDelete