Followers

Klik sikit please

2 become 1

Daisypath Anniversary tickers

Kekasih Hati :)

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, May 18, 2013

Antara barang baby yang dah beli..


Salam all..

Just sharing item untuk baby yang dah siap and boleh potong dari checklist

Set Tilam Kekabu : Mak Long baby A order dr kwn uni dia yang tinggal kat Kuantan.. set as below RM 230 termasuk diaper dispenser (betul ke panggil dispenser? sebab untuk simpan diaper kan).. tatau harga kwn2 atau tak.. bleh search ZNZ handmade kot kat fb.. maaf..kt opis fb kene block..xleh kasi link.. hihi.. corak yang dipilih.. safari.. rasenye kalau tengok corak ni mesti da bleh teka gender baby kannn...


Breastpump - Medela Freestyle.. ni keperluan ke kehendak i'm note sure... tp mr lebah awal-awal lagi galakkan bf baby till 2 yrs old.. beli fs ni guna duet kutu ngn mama n her fren.. harga? RM 1450 beli dari PumpOnTheGo. bleh search dekat fb ade.. owner die suke wat giveaway macam-macam.. kalau lucky bleh menang set tomee tipee la ape la.. ade 2 3 giveaway gak kat fb.. owner die nama Azlan.. alhamdulillah.. warranty by his company for 1 year sebab pump ni dr UK.. tak sama cm yang jual dekat outlet or fair warranty medela malaysia tuh.. sebab tu murah skit.. hope takde problem la.. warranty start on my edd... encik Azlan explain every part of the pump n how to use it.. kalau rajin nnt baca manual key.. banyak bende kene belaja.. for first use kene charge dis pump 18-24 hour (take note kat myself too)..

 Actually selepas pertimbangan tempat keje n masa kerja dis is the best choice.. bukan nak menunjuk ke ape.. ingat nak beli rumble tuff.. tapi rumble tuff kalau pakai bateri xsepower on electric.. since dkt surau opis yang cinonet ni electric power x disediakan so betterla beli yang thn baterinya.. doakan tqah mampu meneruskan perjuangan ni smpai 2 yrs tauu.. lagipon harga 1k+ same je kalau harga beli hp.. hp bleh je nak mahal2.. untuk baby xkan xboleh kannn... benda nak pakai lama.. yer takkk.. oh ya..free gift 4 botol bumble bee ngn international adapter..okey la kan..

cik FS silalah berbaik ngan saya key..mahal kamu ni..
Baju jalan-jalan untuk baby - gambar dibawah di whatapps oleh kakak kesaayangan ms isetan member sale.. actually mmg tqah n mr lebah ade plan nak beli jeans kt baby..kot-kot nk g jalan-jalan.. time sale je la nak dpt murah pon kan.. ni brand poney.. less 70%.. so suh Mak Long baby A beli 1 helai kemeja 1 helai jeans.. tapi bile die kasi plastik beg tu ade 2 helai kemeja.. so sweet..sayang sungguh ngn anak sedara 1st dlm perut ni.. untungla baby A.. lom kua dah ade baju g jalan-jalan kannn...


Psssttt : tengok gambar.. dah bleh tekala..baby boy kan.. dah confirm by sono jezzlyn and doc dekat KK.. mmg 100% confirm boy sbb da nampak angry bird.. seronok papa baby A.. hehehe.. mummy pon ok je sbb prefer anak first boy sok2 bleh jaga adik-adiknye kann.. (sorang pon lom kua da brgn merancang for other).. hihi..

cam biase..upload gmbr pakai tab edit ngn lptop.. entry ni schedule sebab rsa nk menaip banyakkk..
Published with Blogger-droid v2.0.9

24 comments:

  1. comel nya dah beli baju2 baby..:)

    ReplyDelete
  2. semua cantik baju-baju tu. Banyak nyer kene beli barang baru untuk baby. tak dapat bayang nnti macam mana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..grm kot.. mmg byk kene beli.. beli kt anak je..maknye da xde nafsu nk beli utk dr sndr..hihi

      Delete
  3. comelnya bantal baby tu! hehe..Betul tqah, alang2 nak beli breast pump beli yg elok terus pun xpe sbb officemate imah bnyk BP diorg yg rosak klu beli yg murah. Kalau ad duit lebih, baik beli yg kita puas hati

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..comel sgt imah..geram kannn... tuh la..pikir bab rosak tu gak.. so hope dis one ok la..even mahal skit melabur kann

      Delete
  4. fuh mahalnya barang2 baby ye huhu i baca blog2 mommies sume i tgk harga fuh boleh tahan gakla haha

    lawa bajuu. comel sgt boboy ye tak sabar nk tgk :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat cha...u kumpul duet siap2..hihi..nnt de baby xkalut sgt.. hoho.. tunggu baby kua bleh la pakaikan..tgk encem ke x

      Delete
  5. seronoknyeeeeeeeeeeee!!! jeles+excited! dah banyak beli.....!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Qiela.. lagi excited kalau beli skali harung..pastu tgk duet dlm pket/akaun..nangess..huhu

      Delete
    2. seronoh tqah, baby boy yeee ;)

      Delete
    3. aah..boboy... qiela da tau gender lom?

      Delete
  6. barang dah banyak ye..bagus2 teruskan cita2 nak breastfeading.barang mahal x pa..sebab kita dah jimat banyak tak payah beli susu formula kan..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi.. tuh la..kira2 same je invenstement ngn beli formula milk..insha Allah..doakan tqah key..risau gak kot2 xde susu ke kannn

      Delete
  7. wow dah ada kemeja n jeans..untung la baby..kuar perut mcm2 dh ade..hehe besttt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..arissa sebelum kuaq mesti hang da beli skirt ngn dress kannn.. aku sbb xdpt gigirl..kalau gigirl lg banyak aku beli kott

      Delete
  8. Mmg nk beli gak madela..tp kene span wet dr laaaa ni..heheh
    Ssbb opis kiter ni pun mcm opis awk..heheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saving skit2..insha Allah cukup..hihi

      Delete
  9. wow,breastpum tu sgt menarik.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi..harga pon mmg menarik.. dushhh

      Delete
  10. kenapa tak beli jer set bantal kekabu tu di langat ni jer dik..lagi murahhh..satu set size L cuma RM90 jer..boleh nak kain apa..awak pilih design sndiri..tapi design yg awak beli tu dah tersangatlah cantik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari2 lalu kot c2 kak.. xbenti2 pon tanye.. ni kakak yang suggest sbb kwn die penah beli ok.. lgpon kawan kakak yang jahit.. mama willing nk bayar..so proceed je.. hihihi..

      Delete
  11. Bestnya dpt madela. Mmg idaman hati tu. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kumpul duet gaji bulan2..hihi..men kutu jugak.. rezeki untuk baby.. :)

      Delete