Followers

Klik sikit please

2 become 1

Daisypath Anniversary tickers

Kekasih Hati :)

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, July 25, 2012

Borang nikah belum setel

hai all..

camne puasa dah masuk hari ke 5? hope semuanya berjalan lancar.. weekend ni Cik Tqah nak balik kedah uruskan borang nikah.. Alhamdulillah.. borang nikah dari side Mr Lebah da setel.. just tinggal side perempuan je.. hope weekend ni bleh setelkan.. nasib baik di Kedah ahad opis buka.. Actually borang tu dah ade sebab adik Cik Tqah dah tolong amekkan.. just tinggal nak isi and hantar je..

kenapa masih tak setelkan borang nikah? based on experince from other B2B dari kedah Mrs Gold and my best fren Puan Fiza.. borang nikah kedah hanya valid sebulan.. maksudnya if Cik Tqah nak nikah on 24th Ogos s kene submit borang paling awal pon 24 Julai.. so disebabkan itulah Cik Tqah masih tak setelkan lagi borang nikah..

So.. balik weekend ni kalau boleh nak setelkan borang2 tu.. doakan lah tak kene interbiu.. hihi..

so far progress baju nikah n tudung nikah - Done! thanks to all b2b yang sudi bg idea di komen entry Tudung Nikah + reception.

Tudung nikah tu Cik Tqah da tambah beads kecik lebihan baju tunang ritu.. so tak nampak cm giant sangat beads2 yang besar tu.. nanti Cik Tqah share sebab malam tadi lupa nak snap..

Baju reception plak kene wat sedikit alteration.. nak tambah kain untuk kembangkan n labuhkan.. sbb rase tailor tu wat kain tu cm kuncup.. hope menjadila.. semua tu nak diy weekend ni ngn mama di kampung..

bilik pengantin belum di cat - suh adik cat x cat cat pon.. da suh mama beli cat..mungkin weekend ni boleh cat sendiri.. hope larat la nak cat bilik tu.. perabot bilik pengantin mama dah tempah.. (semangat mama beli yang baru)

door gift malas nak amek tahu.. but for vip dah beli beg PVC di GM kl.. asalnya cadang nak beli yang jenis kertas.. tapi bile tengok balik jenis PVC ni nampak lagi tahan lasak..

macam di bawah ni tapi warna lain :



so kene diy utk tag di beg VIP ni.. da try print n pakai scallop puncher cam okie gak.. just x print kt kertas keras lagi.. ritu try kat kertas a4 biase ke..

harga untuk beg ni 100 pcs above rm1.00/pcs.. okie tak? mama cakap nak bayar.. hhoho.. cik tqah wat beg utk tetamu biase pakai brown paper tu rm 200 kos dapat 1500 pcs..

mulanya mama request nak 100 je utk vip tetibe request tambah lagi 100.. ramai sangat vip mama tu.. lagi 1 brg2 dlm vip door gift pon beza2..

hmm.. kata nak simple kan.. tapi bak kata Mr Lebah.. bukan kite yang kawen.. parents kite yang kawen.. so majlis perkahwinan untuk menggembirakan parents.. redha je..

kalau bleh cik tqah tak nak bezakan door gift untuk tetamu melainkan rombongan pengantin je.. but since mama da request cmtu.. so ikut je la.. biar mama je yang settle semua..

p/s : wekeend ni mr lebah nak pindah barang da.. weekend depan g beli brg2 umah.. duet oh duet..


18 comments:

  1. seronoknye dh dekat tapi duit yg buat pening kan :(

    ReplyDelete
  2. wink wink wink:)
    semoga semuanya berjalan dengan lancar dear;)
    selamat berpuasa untuk hari yang ke 5

    ReplyDelete
  3. @cik susu : aah.. actually xde la pening sgt..saje je wt teruk,..bile kire saving makin susut.. hihi

    ReplyDelete
  4. @pelangi : aminn.. selamat berpuasa gak.. eh..pelangi puase kee?? :P

    ReplyDelete
  5. sama la dgn cik bie cik tqah.. buat doorgift dengan beg yg sama n isi yang sama je dengan semua orang kecuali rombongan lelaki.. tiba2, my ibu request beg untuk sedra mara n ahli rewang kena special sikit. Adoi.. pening dah..

    ReplyDelete
  6. @BIE : tula.. huhu.. sabr je kann

    ReplyDelete
  7. @anakpakshaikh : tula..negeri lain banyak yang valid lame..kedah je sebulan

    ReplyDelete
  8. Salam perkenalan cik tiqah..Tahniah..seronoknya wt preparation tuk wedding.. sabar & bertabahlah sehingga saat itu.. :)

    btw im follow u.. pls feedback..:)
    lotsoflovemia.blogspot.com..

    ReplyDelete
  9. oh..procedure borang nikah ikut negeri masing2 ye tqah.Cantik kan beg doorgift tu, linda pon beli camtu..hihi=_="

    ReplyDelete
  10. @lotsofloveMia: hai.. i da follow urs jugak..

    @linda: yup.. ikut jabatan agama islam ngr masing2.. hoho.. ye eh..linda beli ktne?

    ReplyDelete
  11. suka bace blog cik tqah..selamat pengantin baru :)

    ReplyDelete
  12. @syarifah Ada : thanks dear.. doakan kitaorg sampai je Jannah ya.. <3 :)

    ReplyDelete
  13. samela Cik Tqah. Imah weekend ni nak balik kampung settle pasal borang nikah. kedah mmg sebulan je validnya. macam kelam kabut sikit tapi call pejabat agama cakap dont worry sebab submit borang hari tu, hari tu jugak dapat surat kebenaran kawen. Hopefully semua settle la minggu ni. Sama tarikhlah kitanya kenduri.imah dekat kodiag, cik Tqah dekat alor star. hehehe...

    ReplyDelete
  14. semoga semua urusan dipermudahkan :)

    ReplyDelete
  15. @imah : insyaAllah. tah2 jumpa kt pjbt agama nnt..hihi

    ReplyDelete
  16. eh eh...lama tak singgah sini :)

    dh dekat nk kawen ek? buat preparation baik2 yer :)

    slmt berpuasa :)

    ReplyDelete