Followers

Klik sikit please

2 become 1

Daisypath Anniversary tickers

Kekasih Hati :)

Daisypath Anniversary tickers

Monday, March 14, 2011

Kisah 'Diusik' Malam Jumaat (18SG)

Salam Readers,

Kesempatan lepas lunch kejap untuk update entry yang tak seberapa..
Actually Cik Tqah nak cerita kisah benar malam Jumaat lepas (10/3/2010).

Kisah bermula..

Malam jumaat lepas Cik Tqah pergi ke Majlis Akad Nikah opismate Cik Tqah iaitu Lina Azura di Mutiara Damansara..
Cik Tqah berdua ngan Amira je pegi majlis tuh.. sebab Amira tak bleh pergi masa reception then kitaorang dijemput masa akad nikah tu..
Majlis sepatutnya tamat lagi lewat dari time kitaorang nak balik tu.. kitaorang balik awal sebabnya Jumaat tu keje.. around 11 la kitaorang balik..

Bermulanya kisah seram-seram kuku..

First kereta kitaorang reach adalah kereta Amira.. suddenly bile tekan remote kereta Amira remote tu tak boleh guna.. so kitaorang mati-mati ingatkan bateri alarm/remote kereta Amira dah kong.. coz die dah pakai 2++ tahun kereta tu.. then dalam keaadan panik terpaksa kol orang lain mintak opinion cmne nak wat..

Disebabkan mase kenduri tuh Cik Tqah pakai high heels so dah lenguh kaki la.. sebab kereta Cik Tqah parking jauh sket kereta Amira.. then bagitau Amira nak pegi tuka kasut jap sementara die nak setelkan pasal kereta die tu.. suddenly bile sampai je kat kereta Cik Tqah try nak tekan remote pon tak boleh jugak.. pelik kann.. tapi benar.. impossible sebab Cik Tqah baru je pakai kereta tu tahun lepas.. tak kanlah bateri alaram tuh rosak jugak kan.. tak mungkin.. then panik lagi.. skali ngan Cik Tqah skali dok kol tanye pendapat orang.. last-last teringat nak kol Fatin..kot-kot die ada member area Damansara since die orang KL.. Cik Tqah memang tak ramai member.. kebetulan plak housemate Cik Tqah yang ader kereta tuh outstation malam tuh.. so tak tahu nak mintak tolong ngan saper dah..

Dalam kepanikan kitaorang.. ader la uncle and aunty kawan kepada Mak Lina lalu.. cos die parking kereta lagi jauh sket dari kitaorang.. then bile uncle tuh try picit dienye alarm also cannot.. ha.. ni memang pelik menjadi-jadi.. then after few minutes tetibe je uncle tuh dapat on alaram die.. then Cik Tqah pon try-try jugak pastu boleh.. kawan Cik Tqah pon boley..

Ha.. korang rasa ape problem alarm tuh sebenarnya? Cik Tqah rase adela mahkluk nak mengusik kot.. but siyes seram.. ondaway balik tuh memang pasang ayat al-Qur'an je..

ok la.. kalo korang nak taw.. Cik Tqah taip cite ni dari lepas lunch then ni dah nk balik keje baru siap taip.. biasela.. sambil-sambil wat keje.. okeyla.. jumpe di next entry.. ha.. nk kongsi gambar ngan pengantin dat nite :)

Comelnye Lina pakai tudung kan2.. hope Lina bahagia ke akhir hayat.. 

3 comments:

  1. sekarang hantu dah pandai main barang2 moden...mwahahahha

    ReplyDelete
  2. ofcozla wanie, derang lagi advance..

    ReplyDelete