Followers

Klik sikit please

2 become 1

Daisypath Anniversary tickers

Kekasih Hati :)

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 21, 2012

7 Years & 3 Months

*ENTRY SUPER PANJANG NGAN TULISAN..KALAU RAJIN BACALAH SAMPAI HABIS*

hai all..

today 21.11.2012 genap 7 years kami berpacaran.. dan alhamdulillah hampir 3 bulan kami berumah tangga.. sepanjang perhubungan kami ada naik dan turun.. bergaduh.. berbaik semula tu perkara biasa.. memang boleh dikatakan jodoh kami kuat and masa kami mengikat tali pertunangan tanggal 4 Februari 2012 lalu ramai yang tak sangka kami masih bersama..


hari ni dengan ayat skema tqah nak share bagaimana perkenalan kami berlaku.. actually dah lama nak share.. since today anniversary declare yang ke 7 so rasanya hari ni lah yang paling sesuai nak cerita kan.. (ouh..kejap ayat skema kejap tak)..

Detik Perkenalan..

Bermula di UiTM Arau, Tqah amek course diploma comp sc manakala encik hubby pulak cos diploma in sc. Perkenalan bermula selepas salah seorang geng kamceng tqah nak tukar course ke dip in sc masa sem 2. Mengikut prosedur jika nak tukar course memang kene tunggu habis sem 1 br boleh tukar course. masa tu dalam CC di dalam uitm. first sem UiTM perkenalkan pendaftaran course secara online. so banyak masalah bile system tak update maklumat kawan Tqah ni. oh ya.. nama dia Liza.. skrg dah keje ngn Air Asia..tak sure baiki kapal terbang ke ape.. sebab lepas dip die sambung kat MIAT, UniKL. Liza ni kenal ngan mr hubby (masa tu kitaorang panggil die Apit) masa BTN kat Langkawi. diorang 1 group. cerita BTN pon memang lawak sebab encik hubby bgtau die susup masuk dlm geng ke langkawi sebab nak pegi langkawi punya pasal. padanla masa registration lebih 1 org. die lah tu.. sepatutnya dia BTN di UiTM je. memang Allah dah tetap.. Liza kenal Mr Hubby n mintak tolong geng2 Mr Hubby masa daftarkan course tu.. so dari c2 Tqah kenal mr hubby.. pas kuar dari CC tu kitaorang lepak kat luar kedai tu.. ms tu Tqah langsung tak rase pape pasal Mr Hubby. then masa lepak tu Tqah perasan Mr Hubby pakai lanyard PASUM n Tqah tanye..ko PASUM ke dulu.. dengan slumber die jawab.. eh takla..adik aku.. padahal sebelum masuk UiTM tqah tak pernah kenal pon ape tu PASUM..tapi sebab masa sem 1 roomate tqah dulu study PASUM..sebab tu la bleh tau..

ok..sambung perenggan baru.,.. hihi.. lepas dari pertemuan tu bermula bulan Puasa.. so kitaorg selalu hang out ramai-ramai sebab Liza tersangkut kat sorang kwn Mr Hubby..mula-mula tu berabang n beradik angkat je. pastu terangkat..so geng CS pompuan kawan ngan geng DIS laki.. Tqah, Baya ngan Liza..ada 2 org lagi yang on off join geng laki plak Nuaim, Apit, Haziq, Zubir, Goten, Badak, Sharimie.. ni antara geng rapat mr hubby masa diploma. bile masuk degree masing2 dengan course masing2 and ade yang quit jugak. kitaorang kuar Kangar sama-sama.. beli kad raya.. buka puasa kat Anjung depan Matrik Arau.. memang sweet moment..jalan ramai-ramai g berbuka kat kedai.. malam-malam pulak study same-same.. diantara malam study same-same tu la kitaorang ade berbincang pasal birthday masing-masing.. sangat kebetulan yang birthday tqah n mr hubby beza 1 hari.. tu macam salah 1 sebab kenapa kitaorang bersame gak.. cam ade chemistry gituw... masa spend masa bersama-sama tu la terdetik 1 perasaan suka.. (gedik kann).. tapi ade gak 1 masa tu pegi berbuka kat luar nampak mr hubby smoking. terus cam down.. memang tak suka org smoking..tapi alhamdulillah..die just suka-suka je smoke masa tu..skrg tak dah.. lagi 1 yang tqah suka sangat geng2 mr hubby n tak kisah nak berkawan ngan diorang sebab masa kua time magrib diorang yang akan ajak kitaorang solat.. dat time rase bagus sangat diorang ni.. even hu ha hu ha still jaga solat. n yang paling penting geng-geng diorang ni geng masjid..

Detik-detik mengorat..

fuhh..panjang kan..mesti penat korang baca.. kalau nak baca teruskan ya..hihi..

first thing yang bleh nampak mr hubby nak mengorat die sangat caring.. beria2 nak pegang kad raya yang tqah beli padahal takdela berat sangat.. tapi masa tu suka la.. nampak orang suka kite kan.. hihihi..pastu kecewa sat sebab nampak die p caring kat kwn lagi sorang lak.. ahaha.. lawak betul bile pikir balik.. pastu masa birthday kitaorg tukar-tukar hadiah..sweet kan..pastuh masa birthday kawan lagi sorg die belikan hadiah gak..pastu sembunyi-sembunyi tak nak bagi tqah tau.. mungkin takut tqah terase.. lawak kann..  lagi 1ms birthday ade beli kek.. pastu die nak calitkan kt pipi tqah..padahal ms calit tu pon tkt-tkt kalau tqah marah..tah pape je kan..

Detik-Detik Declare..

18 nov 2005 malam mr hubby da balik ke kl..rumah mak cik die.. sebab die habis paper awal.. pagi tu tqah busy kemas barang sebab mama nak amek barang..tqah abes exam 22 nov 2005 masa tu.paper last programming.. petang before die balik tu die ajak jumpe.. masa tu curi-curi jumpe..tah pape bila ingat balik.. tak nak bagitau kawan lagi sorang tu.. siyes rasa lawak.. sembang-sembang then balik pastu mlm tu bas die ke kl..xanta pon.. malam tu die sms.. boleh kata tiap malam kami sms..dia siap temankan study dalam sms.. cmne tu kan.. tapi tu lah.. study smbl sms..kdg2 masuk gak belaja.. haha.. last night before 22 nov tu 21 nov malam.. sms sms ngan tqah..pastu die proposed.. siyes.cam tak caya je..
"dulu aku suke ko sama je cam aku suke kawan yang lain (baya, liza dll)..tapi sekarang lain"
hehehe... sweet ke tak.. :P n since dat night kitaorang kaple. sok jawab pekse sambil senyum (tipu je)..

First date lepas declare..

sms sepanjang cuti semester and die balik arau awal 2 hari or sehari sebab takde tiket dah dr kelantan ke perlis (die memang suke beli tiket lewat2).. so tunggu die kat alor setar sebab die naik tren dari arau ke Alor Setar.. n date kat Alor Setar.. lawak je. actually masa start kaple tu dah tak cakap aku ko dah.. hihi..

Suka Duka sepanjang berkawan..

before kami putuskan untuk tunang tahun 2011 merupakan tahun paling hebat hubungan kami.. hampir kecundang juga sebenarnya.. mungkin sikap terburu-buru tqah n sikap rilek encik husband.. biar kami je tau.. tapi alhamdulillah.. berkat kesabaran encik husband akhirnya kami tetap bersama..
sepanjang kenal encik husband parents die tak pernah tahu pasal tqah..sbb die tahu umi dia tak suka orang luar plus tak suka ade relationship before nikah.. wpun cmtu.. umi die tau la die ade gf..
first time jumpa umi tahun 2010 masa konvo mr hubby kt entry

http://atieshaadriana.blogspot.com/2010/12/konvo-mr-lebah.html

second time jumpa umi masa majlis pertunangan. and third time masa nikah..
First time pegi rumah mr hubby adalah masa majlis bertandang..sampaikan mak-mak sedara terkejut bila tqah cakap tqah tak tau kat mana rumah mr hubby sebab kitaorang tido homestay kan malam tu..

Alhamdulillah.. berkat kesabaran mr hubby layan tqah kami tetap bersama smpai kahwin. doakan hubungan kami sampai syurga.. Aminn

p/s mr hubby masak koteow kungfu semalam pas balik keje suprise kat si isteri :) thanks a lot abang..sedappp



Entry 6th Anniversary Last Year : http://atieshaadriana.blogspot.com/2011/11/happy-6th-anniversary.html

18 comments:

  1. Alala sweetnye semoge bahagia sampai syurga ye :) pandai husband tiqa masak ye hee

    ReplyDelete
  2. Happy Anniversary tiqah n husband !

    ReplyDelete
  3. pandai gak masak..ikut mood dia la..hihi..thanks dear..aminn

    ReplyDelete
  4. fuh....khatam baca sampai abes. tepuk tangan untuk diri sendiri. hehehe..anyway, semoga perkahwinan kekal hinggal akhir hayat. dimurahkan segala macam rezeki di bumi Allah ni. Amin :)

    ReplyDelete
  5. ololo..bru la tau kisah si apit ni...rindu la kt geng DIS.. rindu uitm arau...

    HAPPY ANNIVERSARY TO TQAH & APIT

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..kantoi kt blog.diam2
      :P.. thanks sheila :)

      Delete
  6. yeay! berjaya baca sampai habis sbb nak sgt tahu mcm mana Tqah kenal dgn ur husband. Tqah! kita same. Dulu time dip imah pun dekat UiTM arau. Tapi imah mabik civil engineering. agak2 kita pernah terserempak apa time tu? hehe..yeah! UiTM arau mmg best. Tapi Tqah lagi best sbb jumpa husband dkt situ kan? Sweet sgt cerita cinta korang. Semoga kekal bahagia sampai bila2 then dapat anak comel2

    ReplyDelete
  7. so sweet..hanye kesabaran je kan yg menyebabkan hubungan bertahan lame. happy anniversary tqah n husband. Semoga kekal bahagia ke akhir hayat.

    ReplyDelete
  8. MG lak kawan 9 tahun baru kawin...hehe..mcm2 dugaan yang mai

    ReplyDelete
  9. tahniah...semoga berkekalan hingga ke jannah

    ReplyDelete
  10. wahhh full story..walaupun aku dh taw tpi aku baca gak..hehe..happy anniversary ..walaupun dh terlambat nk wish jgk..jrang plak aku belek bog skunk ni...hehe kalo aku nk cte perkenalan ngn hubby pn xtaw nk cita mcamana...pelik tpi benar,,,kui..kui..kui

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tau cita hang.. bila nak share..nnt bg anak cucu baca...hihihi

      Delete
  11. walaupun entry lama. nak komen gak sebab terbaca anjung depan matrik arau tu... teringat kenangan lama gak. hahahah :P

    ReplyDelete