Followers

Klik sikit please

2 become 1

Daisypath Anniversary tickers

Kekasih Hati :)

Daisypath Anniversary tickers

Friday, November 2, 2012

Review Guestbook Corner + Hiasan Tangga + Ruang Hadiah

Salam all..

 jum sambung review.. rajinnye tqah wat review kannn.. hihihi..

kali ni pasal guestbook corner + hiasan tangga + ruang hadiah - all in 1

small corner di tingkat atas sebelum masuk ke pelamin.. nasib baik x hujan..kalau x basah guestbook ai.. hihi..

actually after majlis ma ckp ramai kwn die xsign sebabnye atas rumah..diorg tak nak naik.. pelamin wat atas rumah pon sebab xmau bersanding depan org ramai.. just family je..kawan-kawan dtg pon tangkap gambar je.. kawan-kawan mama pon naik atas masuk bilik tengok bilik pengantin.. alhamdulillah sume puji cantik.. xtau kot ade yang x puji ke kutuk ke..hihi

Review 1 : Guestbook Corner
untuk guestbook corner ni tqah setup pagi sebelum majlis sebelum g mekap.. bangun awal dalam kul 7 lebih sebelum makan semua tqah setup.. letak meja (suh adik yang angkat sbb tqah xbleh angkat berat) pastu lapik ngan pelapik meja (mama punye)..


Buku : beli di popular RM 12.99 ke 13.99 tah
Hiasan buku : bunga fabrik lebihan tunang.. print kertas dengan nama.. letak sikit pearl rantai lebihan hiasan hantaran..
Frame Daiso : RM 5
bunga purple bulat-bulat - plan asal nk letak kat hantaran tak jadi so hias je ruangan tu..
pen warna warni - belu sharpie 1 set warna warni + marker silver + marker gold - cost less than RM30
Bench bride n groom - beli kat mr diy.. less than RM10.. tak ingat price (cam budak-budak kan mende tu)
Bunga orkid - lebihan hantaran letak as background..(photog xsnap full view corner ni.. sedih gak)


1 side of guestbook.. nyibuk je si kecik nii

the guestbook


tmpt sebenar guestbook tu..betul2 sebelah tangga
Review 2 : Hiasan Tangga

Actually masa awal pagi tu xde pon hiasan tangga ni..balik dari mekap..tada.. cam suprise kan..
kain ni dah ade sbb cousin pinjamkan..dulu wedding cousin pon warna purple.. tapi purple hijau..
my cousin yang mekapkan masa majlis bertandang haritu yang watkan hiasan ni.. maybe sebab nampak kosong n scallop khemah pon takde.. nanti review.. sbb memang tqah xtau cite pasal katering + khemah (tak amek tau sebab mama yang uruskan)

so kos untuk hiasan ni just bunga orkid lebihan dari hantaran la.. cousin relaikan letak as hiasan..kain tu free

dari pandangan atas tangga

cousin letak diantara scallop bunga orkid tu

pehal gambar ni lagi.. sbbnya..gmbr ni nampak paling jelas hiasan tangga ngan guestbook tuh.. 
Review 3 : Ruang Hadiah

ruang ni tetiba je wujud sebab along yang suggest.. so diorang print letak.. tqah memang tak amek port.. tempat runag ni otw ke bilik pengantin.. sebelah tu la almari gelas arwah nenek.. gelas dalam tu semua pusaka..cilok gelas tu letak bunga..cantikk


tqah tak de centerpiece sebab mama tak nak..lagipon takkan hari kenduri pengantin nak pegi susun semua.. memang ade cousin..tapi tah la..segan nak mintak tolong orang.. memang xde pe sangat pon nk suh diorang tolong.. along pon busy.. alhamdulillah my wedding look perfect.. padahal banyak je kekurangan.. perjalanan reception tak cerita lagi kan.. then outdoor photoshoot pon belum review.. nanti godek2 gambar.. tak sabar nk balik umah (bile tah) nk copy video akad nikah.. dlm video tu siap ade ambulan lagi bunyi..lawak kot..

till then.. jumpe lagi next review..

16 comments:

  1. tqah yang kat guestbook corner tu gambar frame beli kat daiso, suke la nak beli gak la :)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. thanks pelangi..suke sbb warna warni kann

      Delete
  3. Cntiknyer tngga....mmg nmpak perfect je..biasalah ade sikit2 yg xok..guestbook corner cute sngt...cntiklah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thnx cikmah.. mana tau leh jadi idea utk other b2b

      Delete
  4. ala, cutenya guestbook Tqah. Hiasan tangga pun lawa.Yang paling penting, jimat.hehe..

    ReplyDelete
  5. bestla umah tqah ada tngga..leh hias2 tgga tu kn..hehe..

    p/s: bab gelas2 pusaka tu, umah tok shila kt kdah pn belambak gelas2 cmtu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoho..rumah shila de tangga tak.. org dulu2 memang banyak pinggan mangkuk kann

      Delete
    2. ada tgganyer.tggi lagi.tp tgga flat la...umh tgkat 1...aci x?haha

      Delete
  6. 2 laa... segan nak mintak tolong org.... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..betul tuu.. ade org tu xsbr tggu minggu depan kann

      Delete