Followers

Klik sikit please

2 become 1

Daisypath Anniversary tickers

Kekasih Hati :)

Daisypath Anniversary tickers

Monday, November 12, 2012

Review Makeup Nikah + Reception

salam all..

kali ni nk review pasal makeup.. mesti korang dah jemu kan..

makeup oleh Syamsais cost about RM650 untuk both nikah + reception.. yes tqah admit quite pricey untuk makeup di Alor Setar.. but Paksu guna original Mac, Bobby Brown n bodyshop punye makeup.. thats y pricey.. actually sepatutnye paksu punye makeup artis yang makeup.. but that time makeup artis paksu kene makeup artis yang shooting kt oversea.. so paksu makeup sendiri..

Gambar before makeup.. gigih cari gambar ms raya.. ni along upload dalam fb.. raya last as bujang..huhuhu..muka xmekap.. still ade parut2 jerawat.. for both nikah n reception mekap takde trim kat kening.. paksu just lukis je kening..memang tqah tak nak plus paksu pon memang tak reti nk trim.. alhamdulillah..


Mekap Nikah
after makeup by paksu.. request natural look.. sbnrnye paksu memang xmekap heavy2.. i loike.. xsia2 spend banyak rm untuk mekap..still muka tqah.. tp lepas touchup..

paksu pakaikan bedak yang gelap ikut tona warna kulit tqah yang hitam manis ni.. so xnampak obvious putih.. plus sebab nikah jugak..xboleh tebal sangat.. tak nak tepung gomak n pipi over merah..





Mekap Reception

untuk reception paksu pakaikan bedak putih sikit..sebab baju warna hijau..tak nak nampak pengantin gelap sangat kan.. warna baju tqah pon rare kan.. alhamdulillah mekaup tak cair kecuali kat hidung je sikit sebab hidung tqah memang kuat minyak.. smpai outdoor still ade makeup..


putihnyee.. tapi still muka tqah.. blusher pon natural je..



actually tqah cakap kat paksu tak nak fake eyelashes.. tapi paksu ckp xelok kalau tak pakai.. so tqah malas nak cakap banyak..just terima seadanya.. masa nikah tu eyelashes lagi tebal plis.. masa reception tu paksu bagi yang natural je.. so xnampak sangat..

ape komen encik hubby tentang mekap?
die ckp makeup lawa.. tak tebal.. die tak suka mekap tebal-tebal cam opera cina.. or nampak cm bukan muka kita.. alhamdulillah.. die okey je.. servis paksu pon tip top.. mmg recomended la..even tqah pakai baju diy.. xamek pakej baju ngan paksu.. paksu layan memang terbaik.. sampai bagi pendapat ape yang sesuai ngan baju tqah.. siyes.. bukan sebab adik beradik ke ape.. tp sebab die jujur dalam berbisnes n tak kisah nak share pendapat dengan orang lain.. Thanks a lot paksu n team :)

kisah mekap bertandang? makeup sendiri..so xdela secun mekap di butik kan.. bleh review gmbr kat entry

http://atieshaadriana.blogspot.com/2012/10/kisah-bertandang-di-kelantan-01092012.html






1 comment:

  1. cantik pulak combination mint green dgn purple.. hmm

    ReplyDelete