Followers

Klik sikit please

2 become 1

Daisypath Anniversary tickers

Kekasih Hati :)

Daisypath Anniversary tickers

Friday, February 25, 2011

akhirnya.. terbang RM275

Salam Jumaat readers.. hari ni Cik Tqah ingin melepaskan kelegaan dihati di.. korang tahu tak kenapa Cik Tqah lega? sebab hari ni Cik Tqah cuti.. yeay.. weekend ni cuti 3 hari.. nak tahu kenapa? sebab Cik Tqah tak cuti masa CNY ritu..huhu

Berdasarkan tajuk diatas apa yang ingin diungkapkan adalah sebuah karangan yang berkaitan ngan Akhirnya.. tahu tak kenapa akhirnya?? sebab Akhirnya Cik Tqah dapat jugak Sticker Kereta untuk AVA.. apa tuh AVA? sila tengok gambar dibawah.. gambar yang tak clear sangat sebab ditangkai menggunakan Henpon C3 baru  yang Kamera henpon tuh sume 2.0 mp..

Ni lah rupa sticker tuh.. AVA tuh Apartmen Vista Angkasa.. padahal sebelum ni VAC.. Vista Angkasa Condo.. apsal Apartment ek skang? turun pangkat ea?
nak tahu cerita disebalik Sticker nie? meh nak kongsikan pengalaman mendapatkan sticker ni..

29 Ogos 2010 - First time bawak Pinky datang KL- tak apply sticker sebab dah tahu dah maximum untuk apply Stiker..

September 2010 - Pinky kene clamp sebab parking kat dalam takde Stiker..melayang RM30 nak buka Clamping.. atas nasihat Guard pakai Pas Pelawat..

Jan 2011 - Management VAC tukaq Guard baru tak tahu kenapa.. Guard baru lebih poyo.. last-last 1 hari tuh die tak bagi masuk langsung pakai Pas Pelawat then terpaksa parking tepi jalan.. Then masa Thaipusam kene saman..tak pasal-pasal terbang RM50 bayar saman PDRM

Feb 2011- merayu kat Pak Cik Management untuk dptkan stiker but still tak dapat.. owner rumah plak tak nak bagi kerjasama.. problem sekarang nieh owhner tuh nak naikkan sewa RM1300.. tak nak bagi access card sebab katanya nak guna.. kalo nak jugak acces card tuh die nak swuh bayar maintenance sendiri.. maintenande kat sini dah la mahal gile..

25 Feb 2011- amik cuti rini sebab nak setelkan Sticker untuk Pinky.. pagi-pagi bangun awal macam nak pegi keje pegi opis management.. bagi tau pak cik tuh.. then pak cik tuh cek kot-kot boleh.. last-last die tolong bagi jugak.. tapi untuk Covered Area la.. mahal 2 kali ganda.. RM60..kalau parking biase RM30 je.. takpela.. janji dapat parking kan..

Total up yang kene bayar rini.. Deposit 3 bulan tambah access card RM90.. semuanya RM 275.. suppose 185 je.. since dah covered parking tuh RM60 so jadik 275 la.. skang ni duet dalam bank tinggal RM10.. hope-hope gaji masuk rini.. huhu. sok dok umah je la coz takde duet..

okeyh..tula perjalanan mendapatkan stiker untuk Pinky.. huhu..

6 comments:

  1. tkpe2 berbaloi tuk masa depan..
    jgn ambik jalan pintas..
    nanti g kt pak gad, tnjuk pak gad dh de sticker..hehe

    ReplyDelete
  2. haha..thanks.. guard tuh dah xheran da.. aku siap dpt parking sndr..xpyh berebut..but duet melayang..hihi

    ReplyDelete
  3. Adoila mahal gak, tp at least dapat parking area rumah dah selamat.. :)

    ReplyDelete
  4. alamk... boleh dapat stok karipap setahun tu..

    ReplyDelete
  5. MJ: yup..xpe..labur duet untuk kebaikan dr kene saman ari2

    ReplyDelete
  6. Astina: wow..sedap karipap..hihi

    ReplyDelete