Followers

Klik sikit please

2 become 1

Daisypath Anniversary tickers

Kekasih Hati :)

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 2, 2011

Korang pernah makan rojak terbaek dari utagha tak?

Salam reader yang tak baper nak banyak..hihi.. biase la..  etry syiok sendiri sume kan.. 

ha.. korang pernah makan tak rojak yang terbaek dari negeri kedah.. bangga kejap.. korang taw ke rojak ape? ha.. nama rojak tuh Rojak Mak Bee.. nieh la rupa rojak Mak Bee tuh..sedap ooo.. 


kalo kat Kedah harganya just RM2.50-RM3.00.. tapi kalo korang beli kat R n R maybe cecah RM 4.50.. Selalu Cik Tqah beli kt area umah je.. die pengedar untuk rojak ni.. die bagi 1 bekas tuh RM 2.00 jer.. murah tak? boleh wat bisnes jual rojak la pasni kan.. cepat-cepat.. sape nak order.. Cik Tqah nak balik Kedah ri Jumaat nieh.. huhu.. kenapa lambat balik? sebab kene kije sok.. huhuuhu.. sedey tak? orang cuti Cik Tqah kene kije.. hukhuk..

Okey..stop pasal cite rojak.. kite cite pasal Pekan Rabu lak ekk..kalo korang biase ke Kedah..mesti korang biase pegi Pekan Rabu kan.. ala.. 1 tempat tuh je pon glemer kat Kedah.. so sape-sape yang merancang bercuti ke Kedah or Utara Malaysia Cik Tqah cadangkan korang visit la Pekan Rabu.. actually orang Kedah jarang pergi Pekan Rabu.. 



Pekan Rabu hanya glemer di kalangan pelancong jer.. betol.. jarang jumpe orang Kedah yang shopping kt situ.. mana Cik Tqah tahu? mestila Cik Tqah tahu.. sebab lepas SPM dulu Cik Tqah kije kt situ.. 6 bulan jugak la.. jadik Salesgirl.. ala.. jual frame.. kueh.. haha.. memang tak bape nak malu sangat la dulu.. orang lalu je tanye.. nak beli ape kak.. carik ape kak.. haha.. tuh kisah kat kedai kuih.. kisah kat kedai frame xde la cmtu.. just layan orang datang nak beli or tempah frame jer la.. yang paling besh sebab kawan-kawan bek termasuk Gee Jah kije skali.. actually Gee Jah yang ajak juin.. so.. dari dok melangut perabh beras kt umah better kije kan.. dapat la upah sehari RM 12.. biase la.. budak-budak skolah..  dapat duet syioknye lebih la.. hihi..okies la..setakat tuh je cerita kedai kopi ari nieh.. nak kene wat kije yang tak bape banyak lak.. bye kawan-kwan.. 

p/s : Selamat Tahun Baru Cina.. huhu..Cik Tqah kene kije.. sedeyy..

4 comments:

  1. nnt balik kedah borong kuah rojak byk2..hehehe

    ReplyDelete
  2. Cik Bahulu Oren..baeklah..actually yg borong 5 botol ri2 pon ade lagi xabesh..hihi

    ReplyDelete