Followers

Klik sikit please

2 become 1

Daisypath Anniversary tickers

Kekasih Hati :)

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, February 8, 2011

Dalam seminggu bertukar henpon


Hi readers.. tadi Cik Tqah dok shout kat Sahabat Blogger pasal pertama buka pukul berape kan.. korang nak taw tak kenapa Cik Tqah nak pergi Pertama Complex? selalunya kat situ orang beli henpon kan.. ha.. actually last week Cik Tqah jalan2 ngan Mr Lebah kat situ.. tetiber terbekenan 1 henpon ni.. comel siot.. cuba korang teka kaler aper? mesti la pink.. nak tengok henpon tuh? 


ha..comel kan.. dah la comel.. murah lak tu.. henpon ni plus memory card 2Gb RM 275 je.. cam 2mp.. radio.. bluetooth..gprs.. 3g xde ok.. model dia nama Spiro.. W100i
ni pandangan belakang plak..


sangat tiut miut kan. actually tak pernah terpikir dan terancang pon nak beli henpon.. but first time tengok henpon ni terus berkenan.. dah la murah..cute plak tuh.. Cik Tqah kan hantu pink sekarang nieh.. kalo bleh sume benda nak pink.. pikir punyer pikir terus beli.. 

sepanjang pakai henpon selama 6 hari ni takde la pape problem.. okey je.. just die cam selow sket la..kite taip sms kan laju.. bile taip kt henpon ni kite dah 2 3 huruf die br nak kuar.. so korang rasa selow tak?? 

Hari ke 7 pakai henpon ni.. tengah message syiok punye ngan Mr Lebah masa ondaway balik KL tetibe tak boleh nak reply SMS.. try send sms untuk orang lain.. pon  tak boleh.. tibe-tibe sms masuk.. "Message Corrupt".. try tuka simcard kat phone lain and then try send SMS.. boleh je send.. tuka balik simcard masuk phone ni.. try kol orang.. boleh jer.. pastu try hantar MMS.. boleh.. but bile nak SMS tak boleh.. then swuh Mr Lebah try MMS.. masuk.. tapi bile nak donlod tak abes-abes "Downloading"..

stress woo.. dalam kete ondaway balik KL.. dah la Jem gilers.. tak boleh nak sms Mr Lebah.. rase cam hilang sebelah badan kot.. sebab tuh rela drive dari saket ati pikir henpon tuh.. Entry pasal jem kat SINI.

Hari ni Cik Tqah bangun pagi.. mulanya pikir nak pegi opis after lunch sebab nak pegi balik kedai yang CIk Tqah beli henpon tuh kat Pertama Complex.. last-last bagitau fren cakap nak Working From Home je.. lagipun Cik Tqah tak bape nak sihat.. sakit tekak.. batuk n selesema masih ada..

Tadi..dalam pukul 11 lebih.. siap-siap nek Putra LRT pegi Masjid Jamek and jalan kaki pegi Pertama Complex.. malas nak amek STAR turun kt SOGO tuh sebab kalo nak nek kene lintas jalan.. lagi besh jalan kaki boleh gak cuci mata.. sampai je kat Pertama Complex tuh cakap kat mamat yang jual tuh..
saya dah Fedup kat henpon ni.. tak boleh nak sms.. die cakap maybe software problem..
pastu Cik Tqah cakap.. saya dah tak nak pakai la. nak trade-in amek henpon lain..
taw tak Cik Tqah amek henpon ape?? 
.
.
.
.
.
.
.
.scroll lagikk
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
. hehe.. oppss.. cukup.. Nokia C3.. puas bergaduh ngan die nak kale pink.. die cakap tak de.. nak bagi kale biru.. Cik Tqah cakap biru tak nak.. sama ngan my mum punye.. memang mama Cik Tqah pakai C3 jugak.. kitaorang yang hadiahkan.. nak tengok henpon mama?? kat entry INI
padahal ade je pink.. actually pink lagi mahal dari kale biru or pearl white.. tak tahu kenape.. 

Actually C3 lagi mahal dari henpon yang tak boleh SMS tuh.. Cik Tqah tolak henpon lame tuh RM200..baru seminggu gune kan.. Amek C3 ni tambah lagi RM250.. ha.. amek hang.. nak beli henpon lagi.. lepas ni maybe tak beli dah kot.. huhu..

pandangan depan henpon baru Nokia C3

Pandangan belakang Nokia C3..

hope-hope tak de masalah lagi la..kalo de masalah nak jual then majuk terus tak nak beli henpon dah..

14 comments:

  1. pergh!gle la!jap je dh tkr lain ek..hihi..tqah2..but nice la c3 tue..=)

    ReplyDelete
  2. bestnye pat nset canggih itu. cbr 7 ari kai da tuka nset santeq.

    saye punye nset da 6 bulan kot xboleh mms n slow sms. keypad cam harem. sampi saket hujung jari tekan br hurup nk kua.

    bile la leh dpt nset baru...ooo...sadis hati ini

    ReplyDelete
  3. eja pon nak pki C3 sbb kaler pink...tp xsmpt2 nk survey sjak da prktkl nih...btw nice...

    ReplyDelete
  4. adoi..minat la c3 nie..hehe..nk leh

    ReplyDelete
  5. iefa:bukan sengaja nak beli c3 nieh.. sebab hp yang beli before tuh rosak la.. sbb tuh beli..hihi..

    ReplyDelete
  6. Amira Naddia: xpe..janji bleh SMS.. ni SMS pon xboleh.. huhu.. tapi xpe..dpt c3 comel.. hihi.. nnt beli la hp br ekk

    ReplyDelete
  7. Eja: cepat la survey sblm abesh.. hihi

    ReplyDelete
  8. n i k l i sa: bukan kaya pon..kayap dah ni..xsmpt nk saving..huhu

    ReplyDelete
  9. Ujang9897: boleh boleh.. boleh blah.. ko swuh yana wat hantaran kawen.. kale pink tawww!!

    ReplyDelete
  10. hehee
    nnt cuba tngok model brau LG
    kaler pink jgk
    msti cik tqah jtuh cinta
    hahaa

    ReplyDelete
  11. cik bahulu.. i xminat LG..memang comel.. but cepat rosak.. ri2 pernah mr lebah beli comel je kale ijau putih but keypad baru pakai 2 3 bulan dah patah2.. nak tuka pon susah

    ReplyDelete